kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
STERLIN
44,6614
BITCOIN
$54.711
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar şiddetli yağmur
16°C
Pazartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Day-Mer Festivali bu yıl internet üzerinden yapılacak

Day-Mer Festivali bu yıl internet üzerinden yapılacak
17.06.2020
0
A+
A-

Türk Kürt Toplum Dayanışma Merkezi her yıl geleneksel olarak düzenlediği kültür ve sanat festivalini bu yıl internet üzerinden gerçekleştireceklerini duyurdu.

Day-Mer tarafından yapılan açıklamada pandemiden kaynaklı kısıtlamalara rağmen festivalin geçekleşeceğini, bu kapsamda kadınların, çocukların, gençlerin yani her kesimin kendini ifade edebileceği etkinlikleri içeren festivalin bu yıl ise online olarak düzenleneceği belirtildi.

Day-Mer Yönetim Kurulu imzalı yazılı açıklamada “Hepimizin tanıklık ettiği zorunlu koşullardan dolayı online gerçekleştireceğimiz 31. festivalin etkinlik alanlarına sizleri konuk edemiyoruz. Ama ümit ediyoruz ki bu sefer sizler ekranlarınız aracılığı ile bulunduğunuz mekanlara bizi konuk ederek bu buluşmanın gerçekleştirilmesini sağlayacaksınız.” İfadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“Sevgili Dostlar, Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali pandemiden kaynaklı kısıtlamalara rağmen bu yılda gerçekleşiyor.

İlki 1990 yılında düzenlenen Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali başta üyelerimiz, sanatçı dostlarımız ve toplumlarımızın sahiplenmesi nedeniyle şimdiye kadar kesintisiz olarak devam etti. Her yıl yaklaşık olarak bir aylık süreye yayılan programı ile kadınların, çocukların, gençlerin yani her kesimin kendini ifade edebileceği etkinlikleri içeren festivali, bu yıl da aynı biçimde ama online olarak düzenliyoruz.

Fiziksel mesafe kuralının hale gerekli ve kitlesel etkinlikler düzenlenmesini kısıtlayan önlemlerin hala geçerli olması nedeniyle online olarak düzenleyeceğimiz festival boyunca, 30 yıllık arşivimizi sizlerle paylaşacağız. Sizleri Türkiye’den İngiltere’ye göçün ilk yıllarına götürecek olan arşiv görüntülerimizin, aynı zamanda 30 yıllık geçmişimize de ışık tutmasını umuyoruz.

Her festivalimizde olduğu gibi yine toplumlarımızın yüz yüze kaldığı en yakıcı sorun ve gelişmeleri birlikte tartışıp ortak çözümler arayacağız.

Hepimizin tanıklık ettiği zorunlu koşullardan dolayı online gerçekleştireceğimiz 31. festivalin etkinlik alanlarına sizleri konuk edemiyoruz. Ama ümit ediyoruz ki bu sefer sizler ekranlarınız aracılığı ile bulunduğunuz mekanlara bizi konuk ederek bu buluşmanın gerçekleştirilmesini sağlayacaksınız.

Festival etkinliklerinde buluşabilmek umuduyla.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.