kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5528
EURO
34,8934
STERLIN
40,5994
BITCOIN
$67.020
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Alevi toplum üyelerimiz 2021 Britanya nüfus sayımında yer almak için kampanya başlattı

Alevi toplum üyelerimiz 2021 Britanya nüfus sayımında yer almak için kampanya başlattı
03.06.2020
0
A+
A-

Birleşik Krallık’ta her 10 yılda bir yapılan genel nüfus sayımının inanç hanesinde yer almak için kampanya başlattıklarını duyuran Britanya Alevi Federasyonu, konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

2021 yılında yapılması planlanan Birleşik Krallık genel nüfus sayımı kapsamında ülkeler topluluğunda yerleşik yaşam süren Alevilerin kamusal alanda daha fazla görünür olması için harekete geçildi.

Evlere postayla gönderilen nüfus sayım evrakında yer alan inanç hanesindeki 6 inanç gibi Alevilik’in de resmi evrakta yer almasını talep eden Britanya Alevi Federasyonu (BAF), gerekli düzenlemenin yapılması için milletvekili olan toplum üyemiz Feryal Clark tarafından başvuru yapıldı.

Kuzey Enfield Milletvekili Clark’ın 21 Mayıs tarihinde Nüfus Sayım Komisyonuna gönderdiği mektuba cevap geldi.

Gelen cevapta söz konusu talebin internette yer alacak elektronik formlarda yer verilebileceği fakat evlere postalanan evraklarda yer verilmesinin zor olduğu belirtilmesi üzerine BAF kampanya başlattı.

Toplum üyelerimizi sosyal medyada #CENSUS2021 ve #INCLUDEALEVISINTHENATIONALCENSUS tabelalarıyla (hashtags) fotoğraf ve videolu paylaşımlar yaparak kampanyaya destek vermeye devam eden BAF, İngiliz Parlamentosunda imza kampanyası başlatılası içinde girişimde bulundu.

Konu hakkında BAF tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Britanya’da yaşayan Aleviler olarak 2021 nüfus sayımı inanç hanesinde görünür olmak istiyoruz!

Aleviler olarak 1980’lerin başından itibaren Britanya’da yaşamaya başladık. Kırk yıldan kısa bir süre içinde Britanya’da, toplumun her alanında var olup, kendi inanç ve kültürümüzü koruyarak, bu toplumun bir parçası olduk.

2015 yılında İngiltere ve Galler Vakıflar Kurulu Aleviliği bağımsız bir inanç olarak kabul etti.

Ayrıca 2017 Britanya İçişleri Bakanlığı raporunda da Britanya’da yaklaşık 300 bin Alevi yaşadığı bilgisi yer aldı.

Şimdi Aleviler olarak bu ülkede her on yılda bir yapılan nüfus sayımında da yer almak istiyoruz. Nüfus sayımı formlarında, İnanç başlığı altında 6 inancın ismi ve diğer seçeneği bulunmaktadır. Aleviler olarak bugüne kadar ‘diğer’ seçeneğini işaretleyip ‘ALEVİ’ yazıyorduk. 2021’de kullanılacak olan nüfus sayımı formlarında Alevi seçeneğinin yer alması Alevilerin kamusal alanda daha fazla görünür olmasını sağlayacaktır.

2021 Nüfus sayımı formlarında Alevi seçeneğinin de yer alması için Kuzey Enfield Milletvekili Feryal Clark’ın 21 Mayıs 2020 tarihinde Nüfus Sayımı komisyonuna gönderdiği mektuba gelen cevapta 2021 sayımı için elektronik (online) formlarda Alevi seçeneğinin yer alabileceği belirtildi. Ancak basılı formlarda aynı seçeneğin yer almasının zor olacağı vurgulandı.

İnanıyoruz ki Alevilerin 2021 Nüfus Sayımında görünür olması için yürüteceğimiz kampanya ve yaratacağımız kamuoyu ile basılı formlarda da Alevi seçeneği yer alacaktır.

Britanya Parlamentosu internet sitesi üzerinden imza kampanyası başlatmak için başvuruda bulunduk. Bu süreçte tüm Canlarımızdan imza kampanyası ile birlikte fotoğraf ve videolar ile kampanyamızı desteklemeye ve büyütmeye davet ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.