kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Mağusalılar dayanışma gecesinde bir araya geldi

25.11.2019
0
A+
A-

Birleşik Krallık’ta yaşayan Mağusalılar dayanışma gecesinde bir araya geldi.

KKTC eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Derviş Eroğlu ve eşinin onur konuğu olarak katıldığı geceye, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Enfiled Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Karahasan ve Ahmet Öykener’in yanı sıra pek çok davetli katıldı.

Kuzey Londra’daki Grand Palace Düğün Salonu’nda Pazar akşamı gerçekleşen geceyi, işadamları Hasan Gazi ve Tuncel Nalbantoğlu ile Dr. Teoman Sırrı tarafından organize edildi.

Usta tiyatro sanatçısı Osman Balıkçıoğlu’nun skeçleriyle kahkahaya doyan davetliler, müzisyen Naci Göçen, Özgür Canyurt ve Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu kurucusu Türkan Nalbantoğlu’nun şarkılarıyla müzik ziyafeti çekti.

EROĞLU ADA’DA BARIŞA İNANMIYOR

Gecenin onur konuğu olarak davet edilen ve Kuzey Kıbrıs’tan gelen Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta devam eden barış görüşmelerini “Ada’da barış olmasını beklemek aptallık olur” ifadeleriyle yorumladı.

“İki komünist bir araya gelip anlaşma yapamıyorsa iyimser olmamak gerekir” diyerek eski Cumhurbaşkanları Mehmet Ali Talat ve Dimitris Hristofyas’ın dahi başaramadığı barış müzakerelerinin, Mustafa Akıncı ve Nikos Anastasiadis tarafından devam ettirildiğini dile getiren Eroğlu, bunun boş bir çaba olduğunu ifade etti.

Birleşik Krallık’ta yaşayan Kıbrıs Türk toplumuna birlik ve beraberlik çağrısı yapan Eroğlu, “İngiltere Türk Dernekleri Konseyi kurulduğunda Başbakandım. Amacımız bu ülkede güçlü bir lobi oluşturmaktı. Ne yazık ki amacımıza ulaştığımız pek söylenemez” dedi.

Gecede Dr. Teoman Sırrı’ya sürpriz doğum günü kutlaması düzenlendi ve Mağusa’nın simgesi olan karga figürlü bir pasta kesildi.

Gecenin sonunda hediye çekilişi yapılırken, elde edilen tüm gelir Mağusa’da faaliyet gösteren Mağusa Gazi İlkokulu ve Canbulat İlkokuluna bağışlanacağı açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.