kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
STERLIN
40,5767
BITCOIN
$62.163
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Bozhüyük ve Camiliyurt derneği

Bozhüyük ve Camiliyurt derneği
03.04.2012
0
A+
A-

bozbuyuk_ve_camiliyurt_dernLONDRA DA yaşayan Sivas ın Gürün ilçesine bağlı Bozhüyük ile Camiliyurt sakinleri ‘Bozhüyük ve Camiliyurt Köylüleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ çatısı altında birleştiler.

Geçtiğimiz haftalarda Bozhöyüklüler Kahvesi’nde gerçekleşen toplantının ardından İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Salonu’nda biraraya gelen yöre halkı, dernekleşmek konusunda ne kadar istekli olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantı Cihan Güneş, Dr. Ali Doğan, Mustafa Buz, Mustafa Mercan ve Cihan Arpa’nın yönetiminde gerçekleşti. Divan Kurulu Başkanlığı’na işadamı Mustafa Buz’un getirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Ali Doğan,  derneğin oluşum süreci hakkında bilgi vererek yöresel kültür ve geleneklerin devamı için böyle bir derneğe ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Mustafa Buz ise gençlere sahip çıkmayı hedeflediklerini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

‘Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için öncülük yapılmalı ve gençlerimizin yeteneklerine göre spor, tiyatro, müzik, folklor, bilgisayar ve İngilizce kursları düzenlenmelidir.  Elbette tüm bunları gerçekleşebilmesi için fiziki ortamların hazırlanması şarttır. Yavaş yavaş birlikteliğimizden aldığımız güçle tüm hedeflerimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız sonsuzdur.’

Konuşmaların ardından oluşturulan geçici yönetim ve  tüzük kurulunda şu isimler yer alıyor:

Ezra Türk, Burcu Köroğlu, Cemal Türk, Cihan Güneş, Cihan Arpa, Dr. Ali Doğan, Hüseyin Doğan, Abbas Poyraz, Mustafa Mercan, Mustafa Buz, Hüseyin Kömür, Oruç fiahin, Serdar Çomak, Serkan Poyraz, Turabi Keskin, Hasan Polat, Mehmet Ali Kurban, Hacı Aslan, Enver Öksüz, İsmail Naçar ve Sinan Kömür.

Seçimlerin ardından sohbet havasında devam eden toplantıda gayri resmi üye kayıtları yapılarak, mevcut olan dernek binasının masraflarının temini için üyelerden bir kez olmak üzere üye kayıt parası toplandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.