kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
STERLIN
40,7349
BITCOIN
$65.128
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Dr. Fazıl Küçük Londra da anıldı

Dr. Fazıl Küçük Londra da anıldı
03.04.2012
0
A+
A-

dr_fazil_kucuk_anildiKIBRIS Türk halkının özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Doktor Fazıl Küçük’ün ölümünün 24’üncü yıldönümü nedeniyle Ali Rıza Değirmencioğlu ve Dr Fazıl Küçük Türk Okullarında birer anma töreni düzenlendi.

Her iki okulda da saygı duruşuyla başlayan törenler, İstiklal Marşı, Dr Fazıl Küçük’ün hayatından kesitlerin yer aldığı konuşmalar ve şiirlerle devam etti.

Törenlerde KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık, eşi Okan Yanık ve Dr. Küçük’ün Londra’da yaşayan baldızı Gülsen Cemal Ahmet’in de, aralarında olduğu çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş hazır bulundu.

ARD Türk Okulunun başkanı Sevtap Kemal yaptığı açılış konuşmasında, ‘Kıbrıslı Türkler yıllar önce Dr. Fazıl Küçük’ün verdiği mücadele ruhuyla bugün de haksızlıklara karşı direnmektedir’ dedi. Dr. Fazıl Küçük’ün sahibi olduğu Halkın Sesi Gazetesi’nde, yıllar önce yer alan bir makalesini, katılımcılarla paylaşan Kemal, Dr. Küçük’ün beden olarak kaybedildiğini fakat fikirlerinin hala yaşadığını, yüzyıllar boyu da yaşamaya devam edeceğini dile getirdi.

Dr Fazıl Küçük Türk Okulu’nun başkanı Aksen Havalı ise yaptığı açılış konuşmasında duygularını şöyle dile getirdi:

‘Kıbrıs Türklerinin eşsiz lideri Dr. Fazıl Küçük’ün adını taşıyan  okulumuzun mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Böylesi büyük bir liderin adını taşıyan bir okulda başkan olmanın büyük bir sorumluluk ve  özveri gerektirdiğinin de bilincindeyim. Liderimizi 24’üncü ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ile andık. Böylesi anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayan ve düzenlediğimiz anma törenimize katılarak bizleri onurlandıran Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Sayın Dilek Yavuz Yanık ve Eşi Okan Yanık ile birlikte eşsiz Lider Dr.Fazıl Küçük’ün baldızı Sayın Gülsen Cemal ve ailesine de tüm okulumuz adına teşekkürü bir borç bilirim.’

Törenlerde söz alan Gülsen Cemal Ahmet ise Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumuna katkılarına değindiği konuşmasında  ‘O iyi bir aile reisi, iyi bir doktor aynı zamanda bir karış toprak için canını verecek kadar milliyetçi bir vatanseverdi.  Gece gündüz usanmadan hastalara bakardı. Yoksul hastalardan hiçbir ücret almadığı gibi ilaç parasını da kendi cebinden ödediğine defalarca şahit oldum’ şeklinde konuştu.

KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık ise her iki törende de birer konuşma yaparak Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarının öncülüğünde Kıbrıslı Türklerin toplum haline gelerek  mücadele ettiğini ve kendi devletini kurduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.