kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5042
EURO
34,5902
STERLIN
40,4128
BITCOIN
$61.829
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

KKTC Londra Eğitim Müşaviri Özçelik emekli oldu

KKTC Londra Eğitim Müşaviri Özçelik emekli oldu
02.09.2019
0
A+
A-

Gülgün Özcelik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik emekliye ayrılması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak eğitim camiasına veda etti.

KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, 31 Ağustos tarihi itibarıyla emekliye ayrılması nedeniyle bir veda mesajı yayınladı.

Mesajında görev yaptığı süre içinde tanıştığı eğitim camiasına teşekkür eden Gülgün Özçelik, İngiltere Türk toplumuna çocuklarını Türk okullarına göndermeleri çağrısı yaptı.

Gülgün Özçelik’in mesajı şöyle:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 3.5 yıl önce Eğitim ve Kültür Ataşesi olarak görevlendirildiğim Londra’da görevimi tamamlayarak, 31 Ağustos 2019 itibariyle emekliye ayrılıyorum. Görev yaptığım sürede, İngiltere’de yaşayan çocuklarımızın dillerini ve kültürlerini unutmamaları için harcanan çabalara şahit oldum. Öğrencisinden velisine, öğretmeninden okul yöneticisine her kesimin özverisine hayran oldum.

Gerek ben, gerekse Kuzey Kıbrıs’tan gelen öğretmen arkadaşlarımız, çocuklarımıza hizmet için buradayız. Onların eğitimine ufacık da olsa bir katkı koymak en önde gelen görevimizdir.

İngiltere Türk Dili, Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu bünyesinde bulunan okullarda görevlendirilen 11 öğretmenimiz bulunmaktadır. Daha önceki yıllarda 1 yıllığına gelen öğretmenlerin görev süreleri, 2017 yılından itibaren 2 yıllığına çıkarılmıştır. Bu sayede öğretmenlerin daha verimli olmaları sağlanmıştır.

Vatanlarından uzak yaşayan anne-babalardan, çocuklarını mutlaka Türk Dili ve Kültürü Okullarına göndermelerini istiyoruz. Öğrencilerimiz okullarımızda sadece Türkçe öğrenmekle kalmıyor, tarihimizi, değerlerimizi, mutfağımızı, müziğimizi, kısacası kültürümüzü de öğreniyorlar. Ancak, haftada 1 gün alınan Türkçe dersinin tek başına yeterli olmadığını, mutlaka evlerinizde Türkçe konuşmanız gerektiğini de vurgulamak isterim.

Sayın veliler, İngiltere’de Türkçe’nin bir yabancı dil sayıldığını unutmayın. Çocuklarınızın Türkçe GCSE ve A Level sınavlarında gösterecekleri başarı eğitim hayatlarında ve daha sonra da iş hayatlarında kendilerine avantaj sağlayacaktır.

Görevimi yerine getirirken, tanıştığım tüm eğitim gönüllülerine, veli ve öğrencilere en içten dileklerimle teşekkür eder, bu özverili çalışmalarında daha nice başarılar dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.