kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2425
EURO
34,7373
STERLIN
40,4478
BITCOIN
$63.880
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Diyanet’ten iftar sofrası

İngiltere Din İşleri Müşaviri Sadi Arslan geçtiğimiz hafta bir iftar yemeği verdi.

Diyanet’ten iftar sofrası
14.07.2014
0
A+
A-

İngiltere Din İşleri Müşaviri Sadi Arslan geçtiğimiz hafta  bir iftar yemeği verdi.

IMG_4360

 

IMG_4373

Sadi Arslan – İngiltere Din İşleri Müşaviri

Türkiye’nin yeni atanan Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Büyükelçi Müsteşarları Fatih Ulusoy ve Orçun Başaran, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Hornsey Emniyet Müdürü ve yardımcıları, Sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programında davetliler yatsı namazını kıldıktan sonra yemek salonuna geçtiler. Yemekten önce bir konuşma yapan  Din İşleri Müşaviri Sadi Arslan birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Ramazan ayının bereketinin ve öneminin de altını çizdi. Özellikle İngiltere’de birçok farklı milletin birarada yaşadığını söyleyen Arslan “mübarek Ramazan ayının dünya barışına vesile olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4383

Abdurrahman Bilgiç – Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi

Daha sonra mikrofona gelen Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç “İslam barış ve hoşgörü dini olduğu kadar aynı zamanda bilim, yüksek ahlak ve dayanışma dinidir. Bu vesileyle şunu ifade etmek isterim ki; Din hizmetleri Müşavirliğimizin, Diyanet Vakfı’nın ve burada faaliyet gösteren bütün vatandaşlarımızın bu yöndeki faaliyetlerini taktirle izliyor ve bunların giderek genişlediğini öğrenmekten duyduğum memnuniyeti bu vesileyle  belirtmek istiyorum. Ramamzan ayları toplumumuzdaki dayanışma duygularını güçlendirir. Ama aynı zamanda yaşadığımız ülkede bulunan diğer toplumlarla da daha yakın ilişki kurmak, onlara İslam’ın özelliklerini doğrudan anlatabilmek ve ekmeğimizi paylaşmak için de bir vesile teşkil eder. Ramazan ayınnda gerçekleştirilen faaliyetler Mevlana’larla, Yunus Emrel’lerle, Hacı Bektaşi Veli’lerle, Şeyh Nazım-i Kıbrısi’lerle aydınlanmanın süzgecinden geçmiş bir toplumun hoşgörüsünü yansıtan etkinliklerdir. İftarlar, sahurlar ve bayramların sadece manevi değil toplumsal önemi ve değerleri de vardır. Hoşgörü dugusuna sahip herkese dini, milliyeti ve cinsiyeti ne olursa olsun bu sofralarda yer bulunur. Ramazan ayları aynı zamanda hepimize varoluşumuzu sorgulatır ve temel insanlık değerlerini tekrar düşünmemize de vesile olur. Bu duygularla İngiltere’deki Ramazan’ların da İngiltere’deki toplumsal bütünleşmeye daha çok katkı sağlamasını umuyorum. Değerli konuklar, daha nice etkinliklerde aynı masayı ve aynı ekmeği paylaşmak dileğiyle hepinize afiyet olsun. Hepinize hayırlı Ramazan’lar diliyorum. Oruçlarınız kabul olsun inşaallah” dedi.

IMG_4338

İftar etkinliği, yapılan konuşmaların sonrasında ikram edilen yemek ve tatlıların ardından çay sohbetleriyle bir süre daha devam etti.

IMG_4404

Soladan sağa: Emirhan Yorulmazlar (Londra Başkonsolosu), Abdurrahman Bilgiç (Londra Büyükelçisi) ve Sadi Arslan (Din İşleri Müşaviri)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.