kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5149
EURO
34,5755
STERLIN
40,4163
BITCOIN
$63.710
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

200 kadın için 200 km yürüyecekler

200 kadın için 200 km yürüyecekler
17.05.2019
0
A+
A-

Auriana Stevens, Sue Tilt, Lynda Hillard veCarole King

İngiliz kadınlar KKTC’de göğüs kanserine farkındalık yaratmak ve Kuzey Kıbrıs’taki göğüs kanseri hastalarına maddi, manevi destek olmak için harekete geçti.

Kuzey Kıbrıs’ın Girne şehrinde yaşayan İngiliz vatandaşı Sue Tilt ve beraberindeki 3 arkadaşı kanser hastalarına yardım için yürüyecek.

KKTC’de faaliyet gösteren Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin (KHYD) gönüllü üyesi olan Sue Tilt, günümüz kadının hayatının en sinsi düşmanı olan göğüs kanserine karşı harekete geçti. Özellikle kadınları bilgilendirmek ve erken teşhis için büyük çaba sarf eden Tilt ve arkadaşları kanser hastalarına maddi ve manevi destek olmak için dikkat çeken bir kampanya başlattı. Yaş ortalamaları 61 olan 4 kadın, KKTC’de göğüs kanseri sebebiyle hayatını kaybeden 200 kadın için 200 kilometrelik uzun bir yürüyüş gerçekleştirecek.

İngiltere’ye gelerek kampanya hakkında KKTC İngiltere Temsilcisi Oya Tuncalı ile görüşen Tilt, bir dönem kendisinin de mustaribi olduğu göğüs kanserine karşı adeta savaş açmış durumda. Geçirdiği zorlu günlerde onu yalnız bırakmayan KHYD’nin gönüllü üyesi olan Tilt, gerçekleştirdikleri kampanyalarla son 9 yılda 1,5 milyon Türk Lirası bağış topladı.

Göğüs kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilen Ekim ayında gerçekleştirecekleri yürüyüş hakkında bilgi veren Tilt, “Pempe Ekim’de arkadaşlarım Carole King, Auriana Stevens ve Lynda Hillard ile 7 gün sürecek 200 km’lik bir yürüyüş yapacağız. Girne’den başlayacağımız yürüyüşümüzde önce Mağusa’ya ardından Lefkoşa’ya oradansa başlangıç noktamız olan Girne’ye döneceğiz. Yürüyüşümüz sırasında bize her şehirden dostlarımızın eşlik etmelerini bekliyoruz. Ayrıca kampanyamıza katılarak bize maddi destek sağlayan işletmeleri rotamız çerçevesinde ziyaret etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Oya Tuncalı, Sue Tilt ve Dilşad Şenol

BAĞIŞIN TAMAMI KKTC İÇİN

Kampanyadan elde edilecek gelirin nereye bağışlanacağını da açıklayan Tilt, tüm paranın KKTC’de tedavi gören kanser hastalarına bağışlanacağını dile getirdi.

“Kampanyamızdan elde edeceğimiz tüm geliri KKTC’de göğüs kanseriyle mücadele eden insanlar için hizmet veren KHYD’ye bağlı Laleler adlı kuruma bağışlayacağız. Laleler, her yıl yaklaşık 650 kanser hastasına ulaşıyor. Kurumun 6 elamanı var ve bu kişiler Lefkoşa Şehir Hastanesinde tedavi gören kanser hastalarıyla ilgileniyor. Ayrıca 5 hemşire takımı olan kurum, evde tedavi gören hastaları ziyaret ederek tedavi süreçlerinde onlara destek veriyor.”

LALELER’E HER AY 210 BİN LİRA

KKTC’de yaşayan kanser hastalarına destek veren ve onları yalnız bırakmayan KHYD ve Laleler’in hizmetlerine devam edebilmeleri için her ay yaklaşık 210 bin liraya ihtiyaçları var. Kurum bu paranın yaklaşık 47 bin lirasını firmalar ve şahısların yaptığı, 12 bin lirasını emeklilerin yaptığı bağışlardan, geri kalanını ise çeşitli kampanyalardan ve geri dönüşüm kutularından elde diyor.

BÜYÜK YÜRÜYÜŞ EKİM’DE

Sue Tilt ve 3 arkadaşı muhteşem kampanyaları için 16 Ekim çarşamba günü saat 10.00’da Girne Belediyesi önünden yürüyüşlerine başlayacak. 7 gün sürecek olan serüvenin ilk gününde 25 km yürümeyi planlayan kadınlar takip eden günlerde yaklaşık 30 km, son gün ise yaklaşık 25 km daha yürüyerek Girne’den Mağusa’ya oradan Lefkoşa’ya oradansa Girne’ye ulaşacaklar.

DESTEK OLUN

KKTC’de yaşayan kanser hastalarına destek olmak için siz de kampanyaya katılabilirsiniz. Sue Tilt ve arkadaşlarının başlattığı kampanyaya maddi destek verebilmek için www.gofundme.com/trail-of-three-cities internet adresinden bağışınızı yapabilirsiniz. Sponsor olmak veya doğrudan bağışta bulunmak için gruba ait olan “Blister Sisters Walking 4 Tulips” Facebook sayfası üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.