kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
STERLIN
40,9321
BITCOIN
$69.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Artı Buluşmaları” ile Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları paneli

“Artı Buluşmaları” ile Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları paneli
13.05.2019
0
A+
A-

Artı Tv ve Artı Gerçek Gazetesi, “Artı Buluşmalar” ile düzenlediği panellerin son adresi Londra oldu. Kuzey Londra’da bulunan Türk ve Kürt Toplum Merkezi’nde (DAYMER) Artı TV ve Artı Gerçek Gazetesi’nin düzenlediği panelde Türkiye’deki basın özgürlüğü ve insan hakları konusu üzerine konuşmaları yapıldı. Daymer’de düzenlenen panele Artı TV Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, Artı TV Programcısı Erdoğan Aydın ve Moderatör Diren Demirtaş’ın yanı sıra birçok izleyici katıldı.

Panelde konuşan Artı Tv Programcısı Erdoğan Aydın, Türkiye’deki seçim gündemine değinerek, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerden sonra ortaya çıkan tablodan oldukça kaygılı olduklarını dile getirdi. Aydın, seçimlerden sonra iktidarın ciddi bir iktidarsızlık süreci yaşadığını vurgulayarak devletin tüm kurumlarını ve olanaklarını elinde bulunduruyor olmasına rağmen bir yönetmeme krizi yaşadığını açık bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Konuşmasına devam eden Aydın, “İktidar bütün seçimleri bir şekilde kazanmasına rağmen bu seçimlerden sonra ciddi bir meşruiyet yitimine uğruyor. İlk günden bu yana halka verdiği hiçbir sözü yerine getirmeyen hükümet, bir çözülme süreci yaşadı. Türkiye’deki hükümet, dünyadaki bütün totaliter rejimler gibi ne pahasına olursa olsun iktidarı bırakmama kararlılığı sergileyen, dolayısıyla her türlü mevzi kaybını başta Kürtler ve emekçiler olmak üzere memleketin mağdurlarıyla püskürtmeye çalışan bir iktidar karşısındayız. Son seçim bize gösterdi ki bütün bu saldırılara rağmen, büyükşehirler olmak üzere ve kayyum atanmış Kürt illerinde iktidarını sürdürebilme olanaklarını iyice imkansızlaştığı bir noktaya gelindiği görünmekte ”dedi.

Son seçimlerde muhalefetin geliştirdiği taktiğe değinen Aydın, iktidarın elindeki sınırsız güç olanaklarına rağmen, muhalefetin geliştireceği doğru davranışlar çerçevesinde iktidarsızlaşmaya mahkum olduğunu vurguladı.

Devam eden panelde, söz alan diğer konuşmacılarından değindiği ortak nokta, Türkiye’de yenilenecek olan seçimin öncesinde ‘kanlı provokasyonların’ olabileceği kaygısı oldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.