kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2499
EURO
34,7790
STERLIN
40,3889
BITCOIN
$62.798
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Cumartesi Parçalı bulutlu
23°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

TGB Londra: Madımak’ın sorumluları mecliste

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Londra temsilcisi Musa Ballıkaya Sivas’ta yakılarak hayatını kaybedenler için bir anma günü düzenledi.

TGB Londra: Madımak’ın sorumluları mecliste
04.07.2014
0
A+
A-

Sivas Madımak Otel’de yaşanan katliamın üzerinden tam 21 yıl geçmesine rağmen, dünyanın hemen heryerinde protestolu anma gösterileri yapılıyor.

IMG_3732

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Londra temsilcisi Musa Ballıkaya Sivas’ta yakılarak hayatını kaybedenler için bir anma günü düzenledi. Etkinlik Ballıkaya’nın kısa açılış konuşmasının ardından ölenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Sinevizyon gösrerisiyle 1993’ün 2 Temmuz’unda yaşanan katliam farklı açılardan konuklara izlettirildi. O gün benzini ateşe verenleri savunan 8 avukatın bu gün TBMM’nde AKP milletvekili oldukları vurgulandı. 1993 yılında atılan kin ve nefret dolu zihniyetin 12 senedir Türkiye’yi yönettiği iddia edildi.

IMG_3721Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarından başlayıp günümüze kadar siyasi ve toplumsal gelişimlerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşma yapan Musa Ballıkaya “1923 yılında Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet temelleri 1945 yılından sonra yerini bölünmelere bıraktı. Gladyo Türkiye’ye bir kanca attı ve siyasi partiler başta olmak üzere kendi içlerinde bölünmeye başladılar.

Amerika ılımlı İslam anlayışıyla etnik milliyetçilik ve mezhep çatışmalarıyla iç savaşların ve de bölünmelerin yolunu açtı. Peki nedir bu ılımlı İslam? Ilımlı İslam dedikleri; emperyalizme karşı ılımlı, Türkiyenin petrollerini, madenlerini ve doğal kaynaklarını satmak için ılımlı, milli çizgisi olmaya bir anlayıştır.

AKP zihniyeti, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa milli çizgisi olmayan, laikliği yıkmak isteyen birini Cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. HDP adayı Selahattin Demirtaş’ın çizgisi de belli, bölücülüğe hizmet ediyor.

CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise Amerika’nın dayatması sonucu ortaya çıkan bir adaydır. Amerika, laik ve din üzerinden siyaset yapmadan her kesimi kucaklayan bir aday çıkartılmasını istemedi.

IMG_3740

Bizim gönlümüzden geçen aday Emine Ülker Tarhan’dı. Fakat aday olmasına izin vermediler. Ama karamsar değilim. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk de tüm engellere ve imkansızlıklara rağmen  Samsun’dan ilk adımı attı. Biz de bunu başarabiliriz, halkımızı bilgilendirerek kitlemizi büyütebiliriz” diye konuştu.

Anma toplantısı esnasında ilginç bir diyalog da dikkat çekti. Armağan Middlemast isimli bir kişi Amerikan vatandaşı Louise DeCramer adında misafiriyle katıldığı etkinliket “misafirim Amerikan vatandaşı. O Türkler’i çok seviyor. Hatta İngiliz’lerden de fazla seviyor. Bu nedenle yaptığınız konuşmalarda bütün Amerikan halkını aynı kefeye koymamalısınız.” diye elşetirdi.

IMG_3741

Armağan Middlemast (solda), Louise DeCramer (sağda)

Middlemast’ın bu eleştirisinin hemen ardından bir açıklama yapan TGB Londra başkanı Musa Ballıkaya “fark ettiyseniz cümlelerimizin hiç birinde Amerikan hakından bahsetmiyoruz. Bizim eleştirdiğimiz ya da karşı durduğumuz konu  Amerika’nın politikasıdır” dedi ve diğer katılımcılar da Ballıkaya’ya destek verdi.

Shoreditch’te bulunan Troyganic Cafe’de gerçekleşen etkinlik diğer katılımcıların da söz almalarının ardından saz eşliğinde türkülerle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.