kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5182
EURO
34,7882
STERLIN
40,4904
BITCOIN
$66.386
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
10°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

DAY-MER, ırkçılığa karşı yürüyecek

DAY-MER, ırkçılığa karşı yürüyecek
26.02.2019
0
A+
A-

DAY-MER, 16 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Londra Toplum Merkezi’nde buluşarak, ırkçılığa karşı yürüyecek.

Hyde Park Corner’de saat 12.00’da başlayacak olan yürüyüşle ilgili DAY-MER Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Sadece İngiltere’de değil dünya çapında giderek yükselen ırkçılık, Birleşmiş Milletlerin Irkçılıkla Mücadele Günü kapsamında dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edilecek. Birleşik Krallık’ta da ırkçılık karşıtları, 16 Mart Cumartesi günü Londra, Cardif ve Glasgow’da sokağa çıkacak.

Avrupa çapında hükümetlerin uygulamaya soktukları kemer sıkma politikalarının neden olduğu yoksulluğa, işsizliğe, hak gasplarına, sosyal yardım ve hakların budanmasına gerekçe yapılan göçmenlere yönelik saldırılar giderek artarken, ırkçı oluşumlar güç topluyor. Londra sokaklarında kitlesel olarak boy gösteren ırkçılar ve faşist oluşumlar,  ABD’de Trump’dan, Brazilya’da Bolsonaro’dan, Fransa’da Le Pen’den, Almanya’da Afd’den, Avusturya’da FPO’den güç ve ilham alan ırkçılar dünya çapında yerli ve göçmen emekçileri bölmek için çaba harcıyor.

İngiltere’de Muhafazakar Hükümet, izlediği göçmenlik karşıtı politikalar ile beslediği ırkçı ve faşist olumşumların saldırı ve eylemleri karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor. İngiltere’de yaşayan tüm göçmenler gibi bizlerinde kaygı ile izlediği ırkçı ve faşist saldırılarını, ‘Dünyanın bütün işçileri birleşin’ çağrısını yapan Karl Marks’ın anıt mezarına kadar vardırdılar. 16 Mart’ta düzenlenen yürüyüş, yerli göçmen emekçilerin birliğini parçalamaya yönelik saldırılara karşı, İngiliz ve İngiltere’de yaşayan tüm uluslardan sınıf kardeşlerimizle yan yana gelebilmemiz için önemli bir fırsat.

Giderek yükselen ırkçılığa, ırkçı saldırılara ve ırkçılığı besleyen politikalara dur demek için 16 Mart’ta düzenlenen yürüyüşte bizlerde taleplerimiz ile yerimizi alalım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.