kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
STERLIN
40,9385
BITCOIN
$70.586
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Kapısı ve telefonu her daim açık bir Büyükelçi olmak arzusuyla hizmet vereceğim”

“Kapısı ve telefonu her daim açık bir Büyükelçi olmak arzusuyla hizmet vereceğim”
08.10.2018
0
A+
A-

TÜRKİYE Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Birleşik Krallık’ta yaşayanlara seslenerek, her daim yanlarında olacağı mesajını verdi.

Görev yaptığı dönemde, toplum fertleriyle çeşitli vesilelerle bir araya gelebilmeyi ve ihtiyaç duyulan alanlarda destek olabilmeyi umduğunu ifade eden Yalçın, “Yurtdışında yaşayan vatandaşına, işadamına, öğrencisine, sanatçısına yakın, kapısı-telefonu her daim açık bir Büyükelçi olmak arzusuyla hizmet vereceğimi bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ın sosyal medya hesabında yayınlayarak topluma seslendiği mesaj şöyle:

“Kıymetli Vatandaşlarımız,

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi olarak 1 Ekim 2018 tarihinde göreve başladım. Öncelikle, tarihten gelen köklü ilişkilere, dostluk ile müttefiklik bağlarına ve stratejik ortaklığa sahip olduğumuz Birleşik Krallık’ta görev yapmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.

Birleşik Krallıkla ilişkilerimizin tarihi yaklaşık beş asır geriye gitmektedir. İngiliz İmparatorluğu, Osmanlı Devleti nezdinde Büyükelçi görevlendiren ilk ülkelerden olmuş ve William Harborne’u 1583’te Bab-ı Ali’ye göndermiştir. Osmanlı Devleti’nin yurtdışına gönderdiği ilk Büyükelçilerden Yusuf Agâh Efendi’nin Londra’da göreve başlamasının 225’inci yıldönümünü de seneye idrak edeceğiz.

Türkiye ve Birleşik Krallık, dünyanın farklı coğrafyalarında barış ve güvenliğin yaygınlaştırılması için müttefikler olarak işbirliği yapmakta, terör saldırılarından yasadışı göçe kadar insanlığı tehdit eden ortak sınamalara karşı birlikte mücadele vermekte ve üyesi bulundukları çok taraflı platformlarda gündeme gelen birçok konuda eşgüdüm içerisinde hareket etmektedir.

İkili ilişkilerimiz 2007 yılında yürürlüğe giren stratejik ortaklık doğrultusunda ivme kazanmış ve her alanda daha da derinleşmiştir. Geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 16,2 milyar Dolar olarak gerçekleşen ikili ticaret hacmi çerçevesinde Birleşik Krallık, ülkemizin en büyük ikinci ihraç pazarı konumundadır. Britanya firmaları, son 15 yıllık dönemde ülkemizde gerçekleştirdikleri 10 milyar Dolar’ı aşkın yatırımla, ülkemizde yatırım yapan ülkeler arasında dördüncü sırada gelmektedir.

2017 yılında Başbakan düzeyinde gerçekleşen karşılıklı temasların ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın 13-15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Londra’ya gerçekleştirdikleri ziyaret, ilişkilerimizin ulaştığı yüksek seviyenin bir nişanesi olmuştur. Yıllar içerisinde giderek kurumsallaşan Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu da ilişkilerimize önemli katkılarda bulunan değerli bir sivil toplum platformu haline gelmiştir.

Birleşik Krallık’taki görev ve sorumluluğumun en önemli bölümünü ise burada yaşayan siz değerli vatandaşlarımız oluşturmaktadır.

1960’lı yıllardan itibaren buraya göç etmeye başlayan vatandaşlarımız, her alanda Birleşik Krallıkla ilişkilerimize önemli katkılar sağlayacak bir konuma ulaşmıştır. Burada görev yaptığım dönemde, toplumumuzun değerli fertleriyle çeşitli vesilelerle bir araya gelebilmeyi ve ihtiyaç duyulan alanlarda sizlere destek olabilmeyi umuyorum. Yurtdışında yaşayan vatandaşına, işadamına, öğrencisine, sanatçısına yakın, kapısı-telefonu her daim açık bir Büyükelçi olmak arzusuyla hizmet vereceğimi bilmenizi isterim.

Mesai arkadaşlarımla birlikte Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerine katkıda bulunabileceğini düşündüğünüz her konuda sizlerin görüşlerini almaktan memnuniyet duyacağımızı belirtir ve hepinize en iyi dileklerimi sunarım”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.