kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4910
EURO
34,9434
STERLIN
40,7450
BITCOIN
$63.599
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

“Bazen bunaltsa da sıcak hava mutlu ediyor”

“Bazen bunaltsa da sıcak hava mutlu ediyor”
09.08.2018
0
A+
A-

 

Londra Gazete’ye konuşan toplumumuz, Londra’da yaklaşık olarak 50 yıllık sürenin ardından zaman zaman 35 derece üzerinde yaşanan yaz sıcaklığının bazı zamanlar bunaltıcı seviyeye ulaştığını belirtse de, sıcak havanın kendilerini olumlu etkilediğini ve mutlu ettiğini söyledi.

Uzun yılların ardından İngiltere’de yaşanan sıcak hava birçok insanı olumsuz etkilerken bazı insanlar ise İngiltere’de tam anlamıyla Kıbrıs’ı ve Türkiye’nin Akdeniz ve Ege bölgelerini aratmayan yazından memnun…

Londra’da özellikle bu yıl Temmuz – Ağustos aylarında yaşanan sıcak hava, hazırlıksız yakalanan insanları bunaltırken, birçok sağlık sorununa da neden oluyor. Bazı insanlar ise uzun bir aradan sonra yaz tatili beldelerini aratmayan sıcak havadan memnun olduğunu söyledi.

Havanın sıcak olmasını fırsat bilenlerin kendilerini parklara, sokaklara, kafelere atması ekonomik anlamda olumlu yönde bir canlılığa neden olsa da, bunaltıcı sıcak havanın olumsuz etkisi ise insanların çalışma isteğini düşürmeye neden oluyor.

Şükrü Dürüst: Ben şahsen sıcak havalardan çok memnunum. İngiltere’de bildiğiniz gibi sıcak hava pek olmaz. Bu sene çok güzel oldu. Tatile bile gitmeye gerek yok. Tren ve otobüslerde soğutma sistemi olmadığı için toplu taşıma araçlarını kullananlar sıcak hava nedeniyle sorun yaşıyordur muhakkak ancak ben uzun zaman sonra havanın böyle sıcak olmasından memnunum. İyi tarafına bakacak olursak, dışarıda oturabiliyoruz. Hava soğuk olsa dışarda oturamazdık. Havanın sıcak olması insana pozitif enerji veriyor. Bu sene İngiltere Kıbrıs’ı aratmadı.

Serdar Demir: Sıcak havalardan şikâyetim yok. Ancak İngiltere bu sıcak havaya hazırlıksız yakalandı. Her yaz döneminde böyle sıcak olmuyor çünkü. Sıcak havanın olumlu etkileri oluyor. Güneşi, sıcak havayı görünce mutlu oluyorsun. Dışarıya çıkıp gezinmek istiyorsun. Ayrıca İngiltere’nin ekonomisine de olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü Sıcak havayı, güneşi gören herkes kendini sokağa atıyor, publarda içkisini içmeye gidiyor. Yani daha fazla dışarıda zaman geçirdiği için ekonomi canlanıyor.

Mustafa Kemal Sakallızade: Antalya veya Kıbrıs’ı düşünürsek İngiltere’nin havası normal sayılır. Bugün Kıbrıs’ta sıcak belki de 40 derece üzerinde. Benim kızım Antalya’dan telefon etti, Antalya güneşte 48 derece. Burada zaman zaman sıcak oluyor. 30 – 35 dereceye kadar çıkıyor. Ama şuanda memnunuz havadan. İngiltere’nin havası sürekli değişiyor. Bir günün içerisinde dört mevsim yaşıyoruz çoğu zamanlar. Ama şimdi sıcak havadan memnunum. Gün içerisinde değişen bir hava sıcaklığı yok. Bu yüzden memnunum. Sıcaktan usanan insanlar olabilir tabi, dışarıda çalışan işçiler örneğin.

Gülçin Güzel: Ben 14 senedir İngiltere’de yaşıyorum. İlk kez böylesi sıcakla karşılaştım. Sıcak havaya alışamadık ama havanın sıcak olması soğuk olmasından daha iyidir. Sıcak hava bazı zamanlar bunaltıyor. Alışkın değiliz Londra’da böyle havaya. Sıcak hava nedeniyle işler de biraz düştü çünkü insanlar alışverişe çıkmak istemiyor sıcak havada. Sıcak havanın olumlu etkisi pek fazla olmadı bana. Hafta sonu çalışıyorum çünkü. Bu nedenle hafta sonu gezmeye falan gidemiyorum. Sıcak havada çalışmaya devam ediyorum yine.

Hakkı Sancar: Sıcak havadan pek memnun değiliz. Hava çok bunaltıcı. Ayrıca sıcak hava oldu mu kimse dışarıya çıkmaz, alışveriş yapmaz, yemek yemez. Olumlu bir etkisi olmadı bana. Her sene böyle sıcak bir hava olmasın. Bu ülkenin sıcakları rutubetli, çekilmez. Umarım kısa sürede son bulur. Toplu taşıma araçlarını kullananlar da sıcak havadan çok şikayetçi.

Orkan Genç: Sıcak hava birçok insanı olumsuz etkiledi ancak ben şikayetçi değilim. 2 -3 haftadır çok aşırı sıcak. Pek alışkın olmadığımız sıcak havalar bunlar. Çalışma hayatımızı biraz olumsuz etkiledi. Çalıştığım yer serin ancak iş bitince dışarıya çıktığım zaman bazı zamanlar bunalıyorum. Bulgaristan’da çok güzel hava. Ben geçen ay Bulgaristan’a tatile gittim orada hava çok güzel. Her mevsimin havası belli. İngiltere’de ise dört mevsimi bir günde yaşıyoruz. Ancak bu yaz hava sürekli aynı sıcaklıkta kaldı.

Anar Mamedov: Sıcak hava çok güzel. Ben memnunum. Keşke her yaz böyle olsa. Yıllardır Londra’da böyle güzel hava görmemiştik. Şu anda her taraf cıvıl cıvıl, yazın tadını ilk kez anladık. Hafta sonları parklarda sokaklarda birçok insan oluyor. Yazın enerjisi bizlere pozitif bir enerji veriyor bence. Keşke her yıl böyle güzel hava olsa.

Osman Kelebek: Ben 58 senedir bu memleketteyim. İlk geldiğim sene böyle sıcak olmuştu hava. Hava Kıbrıs gibiydi geldiğim sene. Bundan sonra bir de 1976 yılında böyle sıcak olmuştu. 1976’dan 2018’e kadar olan 50 yıllık sürede bir de bu yıl bu kadar sıcak oldu. Ben Kıbrıslı olduğum için pek fazla etkilemiyor beni bu hava. Ancak bazı alışkın olmayan insanları görüyorum bayılıyor, bunalıyor. Kafasına su döküyor. O zaman kendi kendime soruyorum ben neredeyim diye. Ekonomiye de bir anlamda katkısı oldu aslında. Vantilatör satan bir tanıdığım var, onun demesine göre bu yıl vantilatör satışlarında aşırı bir artış olmuş. Onlar güzel iş yaptı. Bir de dondurmacılar güzel satış yaptı. Bira satan publar da güzel çalıştı.

Jimmy Ersavaş: Ben sürekli gelip gidiyorum İngiltere’ye. İlk defa bu kadar sıcak olduğunu gördüm. Birçok insan bu sıcak havadan bunaldı. Ancak ben Kıbrıslı olduğum için pek fazla etkilenmedim. Kıbrıs’ta insanlar hazırlıklıdır bu denli sıcaklara ancak Londra’da yaşayan insanların çoğu böyle sıcak bir havaya alışkın değil. Mesela Kıbrıs’ta her yerde klimalar çalışıyor yazın ancak İngiltere’de soğutma sistemi bile tam anlamıyla yok. Bu nedenle çoğu insan olumsuz etkilendi.

Yusuf Kemal: Sıcak havaya da ihtiyacımız var. Benim için olumlu bir etkisi oldu. Ancak işler olumsuz etkilendi. Kimse alışveriş yapmıyor. Parklar kurudu, bunalan insanlar oldu. Hafta sonları birçok insan kendini sokağa atıyor. İş için iyi olmasa da insanalar pozitif bir etkisi olduğunu düşünüyorum.

Jale Kadırgil: Ben sıcak havayı pek sevmiyorum. Sıcaktan bunalıyorum. Uzun zamandan sonra İngiltere bu kadar sıcak oldu. Hava sıcak olduğu zaman hiçbir iş yapası gelmiyor insanın. Bütün gün yatmak istiyor insan. Havanın soğuk olması bana göre çok daha güzel. Sıcak havanın olumlu yanı ise sadece bahçede ailemle vakit geçirmek olabilir. Kıbrıs’tan buraya geldim burada aynı sıcak havayı buldum. 43 yıldır Londra’da kaldım ancak böylesi sıcağı ilk kez buldum. Otobüslerde klima olmaması da beni oldukça kötü etkiledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.