kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
STERLIN
41,1750
BITCOIN
$70.752
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Boris Johnson için ihraç çağrısı

Boris Johnson için ihraç çağrısı
09.08.2018
0
A+
A-

Peçe takan kadınları posta kutusu ve banka soyguncularına benzeten eski İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’a tepkiler artarken, iktidardaki Muhafazakar Parti’den Lordlar Kamerası üyesi Mohamed Iltaf Sheikh, “Johnson artık partimizi temsil etmiyor. Partiden ihraç edilmeli” dedi.

Başbakan Theresa May de Johnson’ın sözlerinin “incitici” olduğunu söyledi. Johnson geçen ay İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci (Brexit) tartışmaları nedeniyle dışişleri bakanlığından istifa etmişti.

İngiltere Müslüman Konseyi Johnson’ı “aşırı sağcıların ekmeğine yağ sürmekle” suçlarken, Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki bazı İşçi Partisi milletvekilleri eski Bakan’dan özür dilemesini istedi.

Johnson, Daily Telegraph gazetesindeki makalesinde Danimarka’da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağını değerlendirirken ‘peçenin yasaklanmasına’ karşı olduğunu belirtmiş ve “Ama peçe takan kadınlar kesinlikle çok gülünç görünüyorlar. Posta kutusuna benziyorlar” demişti.

ÖZÜR YETERLİ DEĞİL

Daha önce Johnson’ın Muhafazakar Parti’nin lideri olabilmek için “Müslümanları sıçrama taşı olarak kullandığını” söyleyen Mohamed Iltaf Sheikh, BBC’ye açıklamasında “Artık özür dilese de yetmez” dedi.

Eski Başbakan David Cameron’ın danışmanlarından olan Sheikh, Başbakan May’in Johnson için ihraç sürecini başlatması gerektiğini savundu.

Johnson, Müslüman gruplardan, kendi partisi ve muhalefetten gelen tepkilere henüz yanıt vermedi.

Ancak Johnson’a yakın bir kaynak, Press Association haber ajansına “Bu görüşleri nedeniyle Johnson’a saldırılması çok gülünç. Netameli konuları tartışmaktan vazgeçme tuzağına düşersek, liberal değerlerimiz için sesimizi çıkarmaktan vazgeçersek, meydanı aşırılık yanlılarına bırakırız” diye konuştu. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.