kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5869
EURO
34,8379
STERLIN
40,5336
BITCOIN
$64.531
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Manchester’da yaşayan Türk kızı birinci oldu

Manchester’da yaşayan Türk kızı birinci oldu
04.07.2018
0
A+
A-

 

İNGİLTERE’NİN Manchester şehrinden toplumumuz adına sevindirici bir haber geldi. Central Lancashire Üniversitesi Hukuk bölümünü en iyi dereceyle bitiren Merve Nur Ucar’dan gelen haber özellikle İngiltere’de yaşayan Türk toplumunu oldukça gururlandırıyor.

Kendisi ile görüştüğümüz Ucar gazetemize yaşadığı başarı ile ilgili olarak şu mesajı paylaştı:

“Benim adım Merve Nur Ucar, 21 yaşındayım, Salford (İngiltere)‘de doğdum ama aslen Türküm ve her iki dilide akıcı bir şekilde konuşabiliyorum. 3 yıl boyunca Central Lancashire Üniversitesi’nde Hukuk (LLB) dersini okudum. Manchester’da yaşıyor olmama rağmen okulum Preston’da olduğundan haftanın neredeyse her günü en az 3 saat seyahat ettim. Çok yorucuydu fakat üstesinden geldiğim için çok mutluyum. Bir argümanın yazılması ve yaratılmasına duyduğum merak benim hukuk ile ilgilenmemi sağladı. Her zaman hukuk eğitimi almak istedim çünkü günlük yaşantımızın her alanında karşılaşıyoruz. Çalışmalarım sayesinde bu alanın bir şeyi dükkandan satın almayı veya çevrimiçi birilerini bile izlemeyi içerdiğini öğrendim. Yasayı tanımak ve tanımlamak yaşamı farklı açılardan görmemi sağladı. Araştırmalarım sayesinde artık durumlara farklı şekilde bakıyorum. Bugün dünyada çok fazla adaletsizlik var ve bir hukuk derecesine sahip olmanın insanların hayatlarına pozitif etki yapacağına inanıyor ve iyi projelerde yer alarak fark yaratacağıma inanıyorum. Üniversitenin başlangıcında birinci olurum diye hedef koymamıştım ama ilerledikçe yavaş yavaş bir gerçeklik haline gelebileceğini düşündüm. Elbette ailemi gururlandırmak çok istedim ama ayrıca yoğun çalışmalarıma devam etmemi sağlayan hukuk alanına olan ilgimdi. Kendime her türlü çabayı göstermek ve sonunda pişman olmamak için telkinler verirdim. Artık kendimize inanmanın başarıya giden ilk adım olduğunu biliyorum. Üniversite deneyimim zorlu geçti, yol boyunca birçok yeni şey öğrendim ve deneyimledim. Lancashire Hukuk Fakültesi’nde tüm öğretmenler inanılmaz yardımsever ve destekleyici! Şimdi bir UCLan mezunu olduğuma inanmak zor, çok hızlı geçti. Bir sonraki amacım yasal iş tecrübesi kazanmak. 5 yıl sonra, yüksek lisansımı tamamlayıp ulusal bir firmada kalifiye bir avukat olmayı umuyorum. Benimle iletişime geçmek isterseniz mail adresim: merve_ucar@hotmail.co.uk”

Yorumlar

  1. Can says:

    Bu kadar guzel bir haber, ancak bu kadar bozuk bir turkceyle verilebilir. Lutfen haberin icerigini bir kez daha gozden geciriniz.

    1. Özer Öcal says:

      Merhaba. Öncelikle içerik hataları ile ilgili olarak yaptığınız geri dönüş için teşekkürler. Merve Hanım’ın İngilizce gönderdiği içerikten kaynaklanan çeviri hataları, yine kendisi tarafından düzeltilmiştir.