kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
STERLIN
40,9501
BITCOIN
$70.454
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Sivas Katliamı 25. yılında Londra’da anıldı

Sivas Katliamı 25. yılında Londra’da anıldı
04.07.2018
0
A+
A-

Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olan, Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen katliamın üzerinden tam 25 yıl geçmesine rağmen özellikle Alevi toplumunun yarasının daha dün gibi taze olduğu Londra’da yapılan anma töreninde bir kez daha görüldü.

2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı’nı anmak için aralarında toplum temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 200 toplum üyesi Hackney Dalston Junction’da toplanarak Stoke Newington’daki Madımak Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında yaşanan katliam ve AKP hükümeti sık sık sloganlarla protesto edildi. Madımak Katliamı’nı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten topluluk tören için Stoke Newington’da bulunan Madımak Anıtı alanında bir araya geldi.

Törene Türkiye’den gelen ve ‘Madımak Katliamı’nda iki evladı ‘Menekşe’ ve ‘Koray’ı yitiren acılı baba Ozan İsmail Kaya’nın konuşmasında törene katılanlar göz yaşlarını tutamadı. Konuşmasında İsmail Kaya, bütün Alevilerin birlik içerisinde mücadelesine devam etmesi gerektiğini belirtti.

Törende konuşan Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Başkanı İsrafil Erbil, yaşanan katliamda çeyrek asırdır adalet arandığını ve mücadeleye devam etmeleri gerektiğini belirterek katılan herkese teşekkür etti.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Hüseyin Üzüm Madımak katliamının üzerinin örtülmek istendiği ve hesabının sorulmadığını belirtti. O katliamı işleyen sanıkların avukatlarının ise şu anda AKP hükümeti tarafından milletvekilliği ile mükafatlandırıldığını belirten Üzüm, Türkiye’de mevcut iktidarın kendi düşüncesinde olmayanları ‘terörist’ olarak gördüğünü belirtti.

Anıtta yapılan törendeki konuşmaların ardından, semah gösterileriyle Madımak katliamında can verenler anılarak tören sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.