kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
STERLIN
40,5210
BITCOIN
$62.194
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İYİ Parti gönüllüleri iftarda buluştu

İYİ Parti gönüllüleri iftarda buluştu
08.06.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE yaşayan İYİ Parti gönüllüleri Kayseri Milletvekili Yusuf Hallaçoğlu’nun da katıldığı iftar yemeğinde bir araya geldi.

Davette katılanlara seslenen İYİ Parti İngiltere Kurucu Başkanı Mehmet Paköz, selamlama konuşmasının ardından Türkiye’de yapılacak erken seçimlere ilişkin yorumlarda bulundu.

Paköz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan erken seçim kararını İYİ Parti’nin seçime katılamaması için alınmış ‘baskın seçim’ kararı olarak nitelendirdi.

İYİ Parti’nin seçime girmesinde Yargıtay kararına göre hiçbir engel olmadığını fakat Yüksek Seçim Kurulu’nun geçersiz bahanelerle İYİ Parti’yi saf dışı bırakmaya çalıştığını ifade eden Paköz, CHP’den istifa eden 15 Milletvekili ile demokrasinin önünün açıldığını söyledi.

Paköz ayrıca, 24 Hazirandaki Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde karasız seçmenlerin ikna edilmesi gerektiğini vurgulayarak İYİ Partinin Meclise girmesi, Meral Akşener’in ise Cumhurbaşkanı seçilmesi için tüm gayretleri ile çalışacaklarını ifade etti.

8 TEMMUZ TARİHİ DÖNÜM NOKTASI

İftara katılarak İngiltere’de yaşayan İYİ Parti gönüllüleri ile bir ayara gelen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da bir konuşma yaptı.

Hallaçoğlu şöyle konuştu: “Seçimlerin ilk turunda Cumhurbaşkanı seçilemediği takdirde ikinci tur oylama 8 Temmuz’da yapılacak. Bu tarih neden önemli biliyor musunuz?  Mustafa Kemal Milli Mücadeleyi başlatırken 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Samsun’a hareket etti. 19 Mayıs sabahı da Samsun’a çıktı. Bunun üzerine İngilizler hata yaptıklarını anlayıp, Padişaha baskı yapmaya başladılar ve Padişah dayanamadı ve 8 Temmuz 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ü İstanbul’a davet etti. İstanbul’a dönmesini istedi ancak Mustafa Kemal Atatürk saat 11.45’te, Padişah’a o güne kadar şerefle temsil ettiği askerlik görevinden istifa ettiğini bildiren telgrafı çekti. İnşallah 8 Temmuz’da Türkiye birilerinden tekrar kurtulacaktır.”

Yeni Anayasa’ya da değinen Hallaçoğlu, tüm yetkinin Cumhurbaşkanına verildiği bir anayasa inşa edildiğini, bununsa tek adam rejimini ortaya çıkardığını dile getirdi.

Hallaçoğlu ayrıca Anayasa’nın 7 maddesi kapsamınca yasama yetkisinin yani yasaları ve kanunları belirleme yetkisinin Türk milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğu ve devredilemeyeceği açıkça belirtilmesine rağmen bu yasanın çiğnenerek yasama yetkisinin Cumhurbaşkanına devredildiğini ifade etti.

BOZKURT İŞARETİ

İftar programına katılanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Yusuf Hallaçoğlu, bazı katılımcıların bozkurt işareti yapması üzerine,  “MHP’den ayrıldıysak ülkücülüğü de bırakmadık.” diyerek bozkurt işareti yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.