kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5557
EURO
34,8848
STERLIN
40,5702
BITCOIN
$66.488
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İngiltere ADD’de muhteşem 19 Mayıs kutlaması

İngiltere ADD’de muhteşem 19 Mayıs kutlaması
24.05.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE ADD’de okuma tiyatrosundan müzik şölenine kadar dolu dolu bir 19 Mayıs kutlaması yapıldı. Üyelerinin ve dostlarının hazır olduğu geceye Bristol ve Manchester’dan katılan gençlerin olması büyük mutluluk yarattı. İngiltere ADD başkanı Jale Özer açış konuşması ardından misafirleri, 1 dakikalık saygı duruşu ve onu takiben İstiklal Marşı söylemeye davet etti.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR

Program sanatçı Barış Karadayı’nın, Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisi ile devam etti. Gecede küçüğü büyüğü hep birlikte Barış Karadayı’na coşkuyla eşlik ederek keyifli anlar yaşandı.

 

“UMUTSUZ DURUM YOKTUR”

Ardından İngiltere ADD’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı vesilesiyle hazırladığı basın açıklamasını okuyan Özer şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin 16 yıldır ortaçağ karanlığına sürüklenmek istenildiği, cumhuriyet kazanımlarının tek tek yok edildiği ve sonunda 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla fiilen başlayan parlamenter sistemin sona ereceği bu dönem, tarihimizde karanlık bir sayfa olarak kalacaktır.

Ancak “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” diyen büyük önderimiz M. K. Atatürk’ün çizdiği yol haritasını rehber edinerek 24 Haziran’da bu karanlıktan çıkıp aydınlık günlere ulaşacağımıza olan inancımız tamdır. Bunu da, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde, halkımızı aydınlatma yolunda yapacağımız azimli ve kararlı çalışmalarımızla aşacağız. Bu yüzden halkımızın en diri gücü gençlerimize de çok iş düşmektedir. Gençlerimizin bu bayramlarını mücadele bayraklarını daha da yükselterek kutlayacaklarına olan inancımız tamdır. Gün, yeniden ve daha kararlı bir şekilde Mustafa Kemal Atatürk’te birleşme, Londra’dan Samsun’a omuz verme günüdür.”

ATA SANAT KULÜBÜ’NDEN TİYATRO OKUMASI

Geceye damga vuran etkinlik Ata Sanat Kulübü Başkanı Müslüm Alataş’ın yönettiği nazım Hikmet’in Kuvayı-i milliye destanı oratoryosunun 8. babın tiyatro okuması oldu. İzmir Marşı’yla biten okumanın ardından, büyük beğeni alan Ata Sanat Kulübü başkanı ve oyuncularına bu çalışmaları için teşekkür eden Başkan Özer, kulübün en genç sanatçısına Ata Sanat Kulübü Gençleri adına bir Atatürk portresi hediye etti.

MELİS ETHEMSOY’DAN KEMAN DİNLETİSİ

Gece, İngiltere Milli Çocuk Orkestrası’nda sanatını icra eden ve Kuzey Londra Müzik Festivali’nde kendi yaşında madalyasına sahip olan Melis Ethemsoy’un keman dinletisi ile devam etti.

İSTİKLAL HARBİ GAZETESİ SERGİSİ

19 Mayıs kutlama programı çerçevesinde, İngiltere ADD, bir üyesinin hediyesi olan dokümanlardan yararlanarak hazırladığı, İstiklal Harbi Gazetesi ansiklopedik bilgi içeren ekler sergisi düzenledi.

SÜRPRİZ CANLI KONUK BAĞLANTISI

Gecenin sonu Başkan Jale Özer’in sürprizi ile tamamlandı: Mustafa Kemal Derneğine yeni başkan seçilen ve ADD Ankara Genel Merkez Bilim Kurulu Üyesi Yar. Doç. Dr. Orhan Çekiç, İADD üyelerine Atatürk’ün Samsun’a çıkışını ve 19 Mayıs’ın bilinmeyen yönlerini internet bağlantısı vesilesiyle aktardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.