kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4936
EURO
34,9335
STERLIN
40,7498
BITCOIN
$64.065
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Dalston saldırısı nefsi müdafaa mı?

Dalston saldırısı nefsi müdafaa mı?
24.05.2018
0
A+
A-

DALSTON’DA ‘asit saldırısı’ iddiası tutuklanan Serkan Kızıltan, Turgut Adakan, Mehmet Tekağaç ve Onur Ardıç’ın karıştıkları olayın nefsi müdafaa olduğu iddia edildi.

Olay 6 Mayıs’ta, Shacklewell Lane’de sabahın erken saatlerinde gerçekleşmiş ve ikisi 17, diğeri 22 yaşında olan üç kişinin üzerine zararlı bir maddenin atıldığı söylendi. Bir gece kulübünde gerçekleştirilen zararlı madde saldırısında 3 erkek yaralanmış ve tedavi için hastaneye kaldırılmıştı.

Londra polisi yaptığı açıklamada sabahın erken saatlerinde fazla gürültüden dolayı şikayetlerin artması üzerine gelen ihbarla olay yerine varıldığında yaralı 3 kişi bulduklarını ve saldırı olayının bir maddeden kaynaklandığına inandıklarını belirtmişti.

Olayın ardından 9 Mayıs Çarşamba günü, 21 yaşındaki Serkan Kızıltan ağır yaralamadan dolayı tutuklanmıştı ve Turgut Adakan (22), Mehmet Tekağaç (29) ve Onur Ardıç (26) ise 12 Mayıs Cumartesi günü ağır yaralama, hırsızlık ve şiddetli rahatsızlık verme suçlarından dolayı suçlu bulunmuştu.

“ASİT DEĞİL MR MUSCLE”

Zararlı madde saldırısından dolayı tutuklanan Mehmet Tekağaç’ın akrabası olduğunu iddia Fatma Tekağaç, gazetemizle iletişime geçip olayın bir nefsi müdafaa olduğunu, zararlı maddenin asit değil, çamaşır suyu olarak bilinen Mr Muscle temizlik suyu olduğunu iddia etti.

Fatma Tekağaç’ın açıklaması şöyle: “Bahsi geçen olayda karşı tarafta bulunan grup kardeşimin olduğu gruba saldırmış olup kardeşim ve arkadaşları kendilerine nefsi müdafaa olarak kendilerini savunma ihtiyacı hissetmiştir.

Bahsi geçen madde Asit değildi, Ammonia adında bir madde (Bu madde Mr Muscle temizlik suyu), irrite edici bir madde fakat asit değil ve hayati tehlikesi yok.”

“DERDİM KARDEŞİMİ AKLAMAK DEĞİL”

Fatma Tekağaç, gazetemize gönderdiği açıklamasında derdinin kardeşini aklamak olmadığını belirterek, suçlamanın çok ağır ve kabul edilemez olduğunu savundu;

“Ayrıca bu maddeyi, haberde saydığınız kişilerin hepsi kullanmadı. Bahsi geçen kardeşim Mehmet Tekağaç kullanmayanlardan biri.  Benim derdim burada kardeşimi aklamak değil ama yapılan suçlama çok ağır ve kabul edilemez.”

ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR

Toplum üyelerimizin karıştığı olaya ilişkin soruşturma ve yargılama halen devam ediyor. Mahkeme ve polis tarafından yapılan yeni bir resmi açıklama ise henüz yok.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.