kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3559
EURO
34,8516
STERLIN
40,6158
BITCOIN
$64.156
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Onur verici duyarlılık örneği

Onur verici duyarlılık örneği
15.10.2012
0
A+
A-

okumusLondra’da yaşayan işadamı Mehmet Okumuş, ortağı olduğu Antalya Restaurant’ta unutulan ve içerisinde 10 tane limitsiz kredi kartı, pasaport ve nakit para dolu cüzdanın sahibini Amerika’da bularak teslim etti.

Amerika’dan Londra’ya 10 günlük bir tur düzenleyen Colorado Springs kentinin kadınlar derneği üyelerinden Lineah Davey ve arkadaşı geçtiğimiz hafta Cuma günü, akşam yemeği için Londra’nın tanınmış mekanlarından Antalya Restaurant’a gitti.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Antalya Restaurant’ın işletmeci ortaklarından Okumuş misafirleriyle yakından ilgilenip sohbet etti. Lineah Davey ve arkadaşı yemeklerini bitirip saat 17.30’da restorandan ayrıldılar. Yaklaşık 10 dakika sonra Mehmet Okumuş restoranın giriş bölümünde bir bayan cüzdanı gördü. Cüzdanı açıp içine baktığında bir miktar nakit para, pasaport, Colorado kimlik kartı ve 10 tane titanium kredi kartı olduğunu fark etti. Okumuş içindeki kimlikten cüzdanın restorandan az önce ayrılan Amerikalı misafirlere ait olduğunu anladı. Okumuş, dışarı çıkarak cüzdanı düşüren bayanları bulmaya çalıştı fakat başarılı olamadı. Antalya Restaurant’ın işletmecileri Mehmet Kolçak ve Mehmet Okumuş daha sonra etraftaki otellerin hepsini gezerek misafirin bu otellerde konaklayıp konaklamadığını araştırdı. Fakat Lineah Davey ve arkadaşını bulamadı. Sahibine ulaşabilmek için cüzdanın içinde başka bilgiler aradı. Mehmet Okumuş cüzdanın sahibi Lineah Davey’in kredi kartlarından birisinde ismi ve telefonu olan bankalardan Bank of America’nın ABD’deki merkezini arayarak durumu anlattı ve görevliden müşterileri bayan Davey ile irtibata gecip haberdar etmelerini istedi. Fakat ABD’deki banka görevlisinin Okumuş’a verdiği cevap olumsuz oldu.

İNTERNETTE SAATLERCE ARAŞTIRDI

Mehmet Okumuş, düşürülen cüzdanı güvenli emanet kasasına koyarak, internetteki arama motorlarında ve adres sitelerinde cüzdanın sahibi Leneah Davey ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Okumuş sabah saat 2’ye kadar devam eden internetteki araştırmalarında nihayet mutlu sonuca ulaştı. İnternetten Leneah Davey’in kızına ulaşan Okumuş, Amerika’yı arayarak durumu bildirdi.

AMERİKALI MUTLULUKTAN AĞLADI

Ertesi gün Lineah Davey Mehmet Okumuş’u ziyaret edip, içinde yaklaşık 1 milyon dolar kullanım miktarı olan platinium ve sınırsız limitli kredi kartları, pasaportu, kimlik kartı ve nakit parasının olduğu cüzdanı kendisine teslim eden Okumuş’un boynuna sarılıp, mutluluktan ağladı. Daha sonra konuyu duyan Coloradolu turist grubu üyeleri restorana gelerek Mehmet Okumuş’a bu örnek ve dürüst davranışı için teşekkür ettiler.

Halen Londra’da ziyaretlerini sürdüren 30 kişilik ABD’li turist grubu yanlarında İngiliz Lordlar Kamarası’nın üyesi ve İngiliz Liberal Demokrat Partisi Hazine Sözcüsü Baroness Susan Kramer ile birlikte Mehmet Okumuş’un onuruna Antalya Restaurant’ta bir teşekkür yemeği düzenlediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.