kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
STERLIN
40,9207
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

AK Partili gençler seçim öncesi buluştu

AK Partili gençler seçim öncesi buluştu
19.05.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE yaşayan Ak Partili gençler 24 Haziran erken genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir araya geldi.

“Ak Parti ile siyaset gençleşiyor, Türkiye güçleniyor” sloganı ile 13 Mayıs Pazar günü AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde (SKM) bir araya geldi.

İkram edilen kahvaltının ardından konuşan İngiltere AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Denis Ali Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Engin Sicimoğulları’nın bir takım temaslarda bulunmak üzere yurtdışında olduğunu ve toplantıya katılamadığını belirtti. Kısa bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Kaya, yurtdışı seçmenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Yurtdışında yaklaşık 4 milyon seçmen yaşıyor. Bu sayı Türkiye’deki büyükşehirlere eşittir. Bu oy potansiyeli Türkiye’nin kaderini değiştirebilecek bir güçtür. Bu süreçte özellikle genç kardeşlerimizin oyları çok önemli. Gençlerin oylarını kullanarak ülkemizin geleceği için söz hakkı sahibi olması gerekiyor. Yakın zamanda milletvekili adaylarımız açıklanacak; şundan emin olabilirsiniz ki Cumhurbaşkanımızın her zaman gençliği önemsiyor ve bu gençlik 24 Hazirandan sonra mecliste olacak. Genç siyasetçilerle ülkemizi teknoloji ve ekonomi başta olmak üzere daha ileriye taşıyacağız. Yurtdışında bizler ne yapabiliriz? “Yurtdışında yaşıyoruz ne gerek var.” diyebilirsiniz fakat bizler lobicilik yaparak ülkemiz için çok önemli işlere imza atıyoruz.”

Kaya’nın ardından toplantıya misafir olarak katılan Suriyeli akademisyen Muhammed Najar söz aldı. Najar konuşmasında birkaç jenerasyon öncesine kadar aynı dili konuştuğumuzu iddia ederek Türkiyeli ve Suriyelilerin iletişim açısından sorun yaşamadığını söyledi. Son sekiz yılda Suriye’de meydana gelen gelişmeler hakkında konuşan Najar, olumlu sonuçlar olarak Suriyeli ve Türkiyeli insanların bir araya geldiklerini, Suriyelilerin Türkçe konuşmayı öğrendiklerini, Suriyelilerin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gördüklerini ifade etti. Suriye’de rejim değişikliği isteyenlere en büyük destek veren ülkenin Ürdün, Lübnan veya Mısır değil Türkiye olduğunu ifade eden Najar, Türkiye’nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu dile getirdi. Najar ayrıca Suriyelilerin tamamının mükemmel, iyi ve pozitif insanlar olmadığını fakat Türkiye’nin hepsine kucak açarak kalacak yer verildiğini, onların üniversitelere ve hastanelere girmelerini sağladığı için ne kadar teşekkür etseler yetersiz olduğunu ifade etti. Dünyanın her neresinde yaşarsa yaşasın her Suriyelinin AK Parti yönetimini desteklemesi gerektiğini söyleyen Najar’a Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kaya tarafından AK Parti rozeti takıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.