kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5327
EURO
34,9418
STERLIN
40,7476
BITCOIN
$64.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

YPG’li Campbell’ın babasından Türkiye’ye çağrı

YPG’li Campbell’ın babasından Türkiye’ye çağrı
19.05.2018
0
A+
A-

uriye’de Kürt silahlı gücü YPG’ye katılan Anna Campbell isimli bir İngiliz kadının babası, Afrin’de hayatını kaybeden Campbell’in cenazesinin teslim edilmesi için Türkiye’ye çağrıda bulundu.

26 yaşındaki Campbell, Türkiye’nin Afrin harekatı sırasında 15 Mart’taki bir hava saldırısında ölmüştü.

Baba, Dirk Campbell ile YPG saflarında savaşan ve 24 Şubat tarihinde Afrin harekatı sırasında öldürülen İzlanda vatandaşı Haukur Hilmarrson’ın annesi, hükümetlerine ortak bir mektup yazarak Türk yetkililerin Cenevre Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

UMARIM İNGİLTERE HÜKÜMETİ, TÜRKİYE’YE BASKI YAPAR

Campbell ve Hilmarsson’un annesi Eve Hauksdóttir açık mektuplarında “Çocuğunuzun ölü bedeninin yerde yatıyor olması yeterince kötü. Afrin’deki Türk güçleri ve müttefikleri ölülere muamele konusunda uluslararası hukuku ihlal ediyor. Kızıl Haç da cesetleri almayı başaramadı” dedi.

BBC’ye konuşan Campbell “Savaş alanından hiçbir ceset getirilemedi. Öyle açıkta duruyorlar. Umarım İngiltere hükümeti Türklere baskı yapar” dedi.

Asıl mesleği tesisatçılık olan 26 yaşındaki kadının, Mayıs 2017’de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere yardım için Suriye’ye gittiği belirtiliyor. BBC’nin elde ettiği bilgilere göre, Anna Campbell, Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) saflarına ilk olarak Deyrizor’da IŞİD’e karşı süren mücadele sırasında katıldı.

Campbell YPG ve YPJ saflarında savaşırken ölen ilk İngiliz kadın oldu. Toplamda bu silahlı gruplarla savaşırken ölen İngilizlerin sayısı 8’e ulaştı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı “Anna’nın ailesiyle temas halindeyiz. Suriye’de konsolosluğumuz olmadığı için yardım etme şansımız sınırlı” açıklamasını yaptı.

İngiltere vatandaşları Suriye’ye seyahat etmemeleri konusunda uyarıyor, silahlı gruplara katılanlara tutuklanabilecekleri ve yargılanabilecekleri uyarısı yapıyor. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.