kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
STERLIN
40,7699
BITCOIN
$64.429
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Viyana’da toplanan Atatürkçülere İngiltere’den destek

Viyana’da toplanan Atatürkçülere İngiltere’den destek
10.05.2018
0
A+
A-

 

ATATÜRKÇÜ Düşünce Dünya Platformu’nun Viyana’daki toplantısına İngiltere Atatürkçü Derneği de katıldı.

Dünya’nın dört bir yanından Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giden Atatürkçüler, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu (ADDP) şemsiyesi altında birlik, beraberlik ve dayanışma kararlılıklarını bir kez daha yinelediler. 2018 yılının ilk toplantısı Avusturya ADD’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ve aynı zamanda ADDP Başkan Yardımcısı Jale Özer de katılarak, İngiltereli Atatürkçüleri temsil etti.

Dünya Atatürkçüleri, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşatılmasına, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün devamına ve parlamenter sisteme dönülmesine yönelik mücadele için kararlılıklarını vurguladılar.

24 Haziran seçimlerinde ülkemizin kurucu değerlerine sahip çıkacaklarını açıklayan Dünya Atatürkçüleri, ADDP’nin yurt dışındaki Atatürkçülerin en güçlü sesi olmaya devam edeceğini ilan ettiler.

ADDP üyeleri, dünyada barış ve istikrarın sağlanması yolunda, Atatürk ilkelerinin bir ideoloji olarak öğretilip tanıtılması gerektiğine kalben inandıklarını aktardılar.

Dernekler, Atatürk düşüncesini benimseyen, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünü savunan dünyadaki tüm “Atatürkçü Dernekleri” ADDP çatısı altında gerçekleşen dayanışma ve işbirliğine katılmaya davet ettiler.

Dünya Atatürkçüleri, yurt dışında Mustafa Kemal Atatürk’ün daha iyi tanınması ve anlaşılabilmesi için ortak projeler üreterek çalışma ve faaliyetlere devam edeceklerini ilan ettiler.

ADDP üyesi dernekler, iç ve dış siyasette ülkenin güvenliğini ve itibarını zedeleyecek girişimlerden, adalet ve hukuk alanlarında siyasi iradenin baskılarından büyük endişe duyduklarını ifade ettiler.

Toplantıya katılan dernek temsilcileri, ADDP Viyana toplantısı ile ilgili olarak, bu toplantıya katılmanın onur ve gururunu tüm dünyadaki Atatürkçüler adına yaşadıklarını ifade ettiler.

Katılımcı dernekler, ADDP’nin, Türkiye ve Dünya’daki Atatürkçüleri kucaklaştıran en etkin forum olması ve siyasi partiler üstü konumu nedeniyle, amaç ve hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yollarına devam edeceklerini belirttiler.

ADDP üyesi dernekler, Viyana toplantısında 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin önemini ve Atatürkçülere düşen görev ve sorumlulukları masaya yatırdılar.

ADDP üyesi dernekler, Türkiye’de OHAL yönetimi altında seçim yapılmasının sakıncalarını dile getirdiler. ADDP üyesi dernekler 24 Haziran seçimleri için son referandumda olduğu gibi ADD Genel Merkezi ile birlikte koordineli olarak çalışma iradelerini ayrıca beyan ettiler.

ADDP’nin 2018’de gerçekleştireceği ikinci toplantının Eylül – Ekim’de Mannheim ADD ve Heidelberg ADD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.