kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
STERLIN
40,7465
BITCOIN
$65.035
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

TCCA ve TTFF öncülüğünde Kıbrıs festivali düzenlenecek

TCCA ve TTFF öncülüğünde Kıbrıs festivali düzenlenecek
12.04.2018
0
A+
A-

 

ÖNCÜLÜĞÜNÜ Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ve Türk Toplumu Futbol Federasyonunun yaptığı Kıbrıs Türk Kültür Sanat Festival Komitesi, 10 Haziranda Kıbrıs festivali düzenleyeceklerini duyurdu.

Festival komitesi, 10 Nisan Salı akşamı Grand Palace’de bir basın açıklaması yaparak düzenleyecekleri festival hakkında bilgi verdi.

Komite tarafından dağıtılan basın bildirisinde şu açıklamalar yer alıyor:

“Konsey geçen yıl çok güzel bir festival gerçekleştirdi ve bizler için hayati önem taşıyan ve hassas bir konu üzerine farkındalık yaratmaya başarmıştı.

Festivaller, diasporada yaşayan toplumların yaşamlarında çok önemli rol oynarlar…  Aynı zamanda festivaller, birlikte yaşayan toplumların birbirlerini daha iyi tanıyıp anlamalarını sağlama gibi önemli bir misyonları daha bulunur… İşte bizler için çok önemli olan bu festival için tüm dernek ve kuruluşlarımızın bir yürek olması için çok uğraştık ama maalesef başarılı olamadık. Bu yıl iki festival yapılacak.

Bizler toplumsal çıkarlarımız söz konusu olduğunda tüm farklılıklarımızı bir kenara itip birlikte çalışabilmeye inanıyoruz. Üzülerek söylemek gerekir ki tüm kuruluşlarımız bizim gibi düşünmüyor.

Bizler kurum ve kuruluşlara kapılarımızı kimseye kapatmadan bu onurlu görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Demokratik, açık ve saygı prensipleri çerçevesinde hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Festivalden en geç dört hafta içeresinde hesaplarımızı bağımsız mali müşavirlerin denetiminden geçirip sizlerle paylaşacağız. Elde edilen kar da tüm kuruluşlarımızdan oluşan vakfa yatırılacak. Aynı zamanda Ramazan ayı olması hesabıyla oruçlu vatandaşlarımıza festivalin sonunda iftar yemeği vereceğiz.”

10 Haziran’da gerçekleşecek olan Festival’de aşağıdaki kuruluşlar katılacak:

Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Türk Toplum Futbol Federasyonu, Londra Türk Masterleri, Kıbrıs Türk Cemiyeti, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Şeyh Nazım Dergahı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.