kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
STERLIN
41,0404
BITCOIN
$70.451
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Bingöllü Başkan Barakazi Londra’da

İNGİLTERE’DE yaşayan Bingöllüler belediye başkanları Yücel Barakazi ile bir araya geldi. Avrupa Türk Demokratlar Birliği İngiltere’nin (UETD UK) organize ettiği bir etkinlikle Bingöllü gurbetçi vatandaşla buluşan Başkan Barakazi, hem çalışmlarını anlattı hem sorun ve talepleri dinledi.

Bingöllü Başkan Barakazi Londra’da
08.03.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE yaşayan Bingöllüler belediye başkanları Yücel Barakazi ile bir araya geldi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği İngiltere’nin (UETD UK) organize ettiği bir etkinlikle Bingöllü gurbetçi vatandaşla buluşan Başkan Barakazi, hem çalışmlarını anlattı hem sorun ve talepleri dinledi.

4 Mart Pazar sabahı düzenlenen kahvaltılı davete onlarca kişi katıldı. Hemşerileri ile buluşan Yücel Barakazi’ye UETD UK Başkanı Erdal Yetimova, UETD UK Manchester Temsilcisi Eşref Bor, Müsiad UK Başkanı Nuri Bulgurcu, Britanya Zaza Derneği Yöneticileri Z. Ömer Baraç, Gönül Sen ve Bejna Aşkın eşlik etti.

Açılış ve selamlama konuşması yapan UETD UK Başkanı Yetimova şu ifadelere yer verdi:

“Afrin’de şehit olan askerlerimiz için Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. UETD UK olarak düzenlemiş olduğumuz 7. kahvaltı programında Bingöl belediye başkanımızı sizlerle buluşturuyoruz… İngiltere’de yaşayan toplumumuzu bir araya getirmek amacı ile kültürel değerlerimize sahip çıkmak için sizlerle bir araya geliyoruz. UETD UK olarak Türkiye aleyhinde olan kara propagandalara karşı bilgilendirmek amacıyla İngiltere Parlamentosunda bilgilendirmeler yapıyoruz.”

Yetimova’nın ardından Başkan Barakazi söz aldı. Bingöl Belediye Başkanı ilk defa geldiği İngiltere’de gördüğü misafirperverlikten dolayı hiç yabancılık çekmediğini dile getirerek başladığı konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana imza attıkları projeleri anlattı. Bingöl’deki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri bir sunum eşliğinde anlatan Barakazi, gelecek projelerinden de bahsederek, etkinliğe katılan vatandaşların sorularını yanıtladı.

Britanya Zaza Derneği yöneticileri konuşmasını tamamlayan Barakazi’ye çiçek vererek hem hoş geldiniz dedi hem de teşekkür etti. Dernek yönetiminde Zazaca hitap eden Başkan Barakazi, kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazacaya olan hassasiyeti için övgü topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.