kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4950
EURO
34,5933
STERLIN
40,5100
BITCOIN
$62.497
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Hocalı Soykırımı’nın 26. yıldönümü

DAĞLIK Karabağ Bölgesinde en acı katliamın yaşandığı Hocalı Soykırımı’nın 26. yıldönümü Londra’da anıldı.

Hocalı Soykırımı’nın 26. yıldönümü
02.03.2018
0
A+
A-

DAĞLIK Karabağ Bölgesinde en acı katliamın yaşandığı Hocalı Soykırımı’nın 26. yıldönümü Londra’da anıldı.

Azerbaycan’ın Londra’daki Büyükelçisi Tahir Tağızade’nin ev sahipliğinde resmi konutta gerçekleşen anma etkinliğine başta İngiltere Parlamentosu Tüm Partiler Azerbaycan Grubu Başkanı Bob Blackman, İngiltere Azerbaycan Parlamentoları Çalışma Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Azerbaycan Kültür Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer gibi isimler olmak üzere pek çok siyasi ve tanınmış isim katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Tağızade, Rusların desteğini alan Ermenilerin bölgeye hakim olmak için 1992 yılında gerçekleştirdiği katliamı anlattı. Üzerinden 26 yıl geçen soykırımın acısının hala taze olduğunu ifade ederek, “Bütün dünyaya azmimizin ve milli ruhumuzun ne kadar kuvvetli olduğu ispat ettik. Bugün topraklarımızın %20’si işgal altında. Uluslararası teşkilatlar Ermeniler tarafından işgal edilen toprakları Azerbaycan arazisi olarak kabul ediyor. Bu anma toplantısında diğer ülke vatandaşlarının da bizimle birlikte olması teröre, soykırıma, tarihi sahtekarlığa ve kan dökülmesine karşı olduğumuzun bir ispatıdır.” dedi.

İngiltere Parlamentosu Tüm Partiler Azerbaycan Grubu Başkanı Bob Blackman, Azerbaycan’ın Birleşik Krallık için önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, işgal altındaki toprakların en kısa sürede iade edilmesini arzuladıklarını ifade etti.

İngiltere Azerbaycan Parlamentoları Çalışma Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Hocalı Katliamının yaşananlar kötü günler içinde sadece biri olduğunu dile getirerek, tarihe bakıldığında bölgeye Ermenilerin yerleştirilmesinden sonra korku, tecavüz ve insan ölümlerinin arttığının görüleceğini savundu.

Avrupa Azerbaycan Cemiyeti Başkanı Lionel Zetter, Hocalı Katliamında yaşamını yitirenlerin her zaman hatırlaması gerektiğini belirterek, 1 milyondan fazla Azerbaycan vatandaşının doğdukları topraklara dönmek için beklediğini hatırlattı.

Azerbaycan Kültü Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar ise Hocalı Soykırımının yaşanma sebepleri üzerinde durarak, Kurtuluş Savaşı döneminde Ermeni Taşnak çetelerinin Türkiye’nin doğusunda gerçekleştirdikleri terör eylemlerini ve katliamları anlattı. Anne ve babasının ailesinin bugün Ermenistan sınırları içinde kalan bölgelerden geldiğini de söyleyen Dr. Atalar, üzerinden on yıllar geçmesine rağmen zorunlu göç eden insanların neler hissettiklerini çok iyi anlayabildiğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.