kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
STERLIN
40,9546
BITCOIN
$70.475
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Müsteşar Londra’da Türk öğrencileri dinledi (VIDEO)

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bursla karşılanan öğrenciler, Londra’da düzenlenen bir toplantı da MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ile buluştu.

24.01.2018
0
A+
A-

EĞİTİMLERİNİ İngiltere’deki farklı okullarda sürdüren ve buradaki eğitim giderleri Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bursla karşılanan öğrenciler, Londra’da düzenlenen bir toplantı da MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ile buluştu.

Müsteşar Tekin’in katılımıyla 22 Ocak 2018 Pazartesi günü Londra Kensington Millennium Hotel’de düzenlenen toplantıya, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal ve Mahalli Katip Bünyamin Bayat da katıldı.

Önceleri de bu tip toplantılar düzenlediklerini ancak bu kadar geniş katılımlı bir toplantıyı ilk kez tertiplediklerini belirten Ünsal, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’e öğrencilerin sorunlarını dinlemek için Londra’ya geldiği için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu kadar yoğun katılımlı ilk kez oluyor. Sayın müsteşarımız ve genel müdürlerimiz, özellikle sorunları, talepleri birinci ağızdan dinlemek için burada. Kendilerine teşekkür ederiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Dünya genelinde 4 bin, İngiltere’de ise bin 219 resmi burslu öğrenci bulunuyor. Yurtdışında yaşayan hiçbir öğrencinin yalnız olmadığını belirten Müsteşar Tekin sözlerine şunları ekledi:

“Ülkemizden çeşitli zorlukları aşarak İngiltere’ye eğitim amacıyla gelen öğrencilerimizin bütün problemlerinin çözümüne yardımcı olmak, yalnız olmadığınızı hissettirmek için buradayız.”

Yaklaşık 3 saat süren toplantı öğrencilerin sorduğu sorulara verilen yanıtların ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.