kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
STERLIN
40,4466
BITCOIN
$62.069
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere Cemevi’ne yeni başkan

23.01.2018
0
A+
A-

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin 21. olağan genel kurul toplantısı Wood Green’de bulunan yeni Cemevi binasında gerçekleşti.

21 Ocak 2018 Pazar günü gerçekleşen toplantıya üyeler yoğun bir katılım sağladı. Yeni yönetimin seçilmesi için oy kullanmak isteyen yüzlerce dernek üyesinin zaman zaman uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

Olağan kurul toplantısı, Balıkesir CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, çeşitli kurum ve dernek yöneticileri, Cemevi Derneği üyeleri, çok sayıda vatandaş ve basının katılımıyla gerçekleşti.

Yeni yönetimin belirlenmesi için iki farklı listenin sunulduğu seçimlerde Ali Dereli Dede’nin yapmış olduğu açılış konuşmasında Aleviler arasında birlik ve beraberlik mesajlarına yer vererek Türkiye’nin sınırlarında yapmış olduğu operasyonlara da değinerek şunları söyledi:


“IŞID haydutlarını Suriye’deki Alevilerin üstüne saldırtarak onların katledilmesine sebep olan zihniyet, şimdi de sadece ve sadece kendi topraklarını IŞID haydutlarından korumaya çalışan Kürt halkına dünden beri yapılan bu saldırıyı kınıyorum ve bunları lanetliyorum. Dün Alevilere düşmanlardı bugün de Kürtlere düşmanlar. Biz Alevilerin yeri daima ezilenlerin yanıdır bugün de Kürtlerin yanıdır, sevgili canlar. Güzel canlar, bizler dün gece 12’ye kadar buraya huzurlarınıza bir liste ile gelmek için yoğun bir çaba verdik ama başarılı olamadık. Ancak hiç önemli değil. Biz kendi inancımızda olduğu gibi bu kurumda da gerçek demokrasiyi işletmeliyiz. Burada da bugün bu demokrasi örneğini vermeliyiz sevgili canlar.”

Yapılan oylamanın ardından, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin 21. Dönem Başkanı Hüseyin Üzüm oldu. Yeni dönemde görev alacak diğer isimler ise şöyle;

Yönetim Kurulu:

Ali Ertürk, Baykal Sürük, Belgin Çetin, Cihan Sığırtmaç, Devrim Kutlu, Dilan Güven, Elif Bulut, Elif Yüzer Elvan Akın, Hüseyin Keskin, Kadir Yürük, Mehmet Gül, Mikail Güzel, Murat Karataş, Mustafa Demir, Rukiye Aktaş, Savaş Hurman, Seyfullah Sönmez, Tuğba Özcivan, Umutcan Dinçer, Zeynel Akdoğan, Zeynep Köse, Yusuf Demirkıran.

Disiplin Kurulu:

Ali Gül Gürgür, Aynur Çelik, Cemal Karabulut, Elif Tümay, Hayri Ergönül, Hüseyin Gündüz, Hüseyin Oruç, Tevfik Cimikoğlu.

Denetleme Kurulu:

Fevzi Cinpolat, Halil Er, Hüseyin Doğan, Kalender Poyraz, Mustafa Buz, Rüstem Özdemir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.