kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3720
EURO
34,7986
STERLIN
40,7579
BITCOIN
$62.891
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Türk modacılar ‘Londra Moda Haftası’na damga vurdu

Türk modacılar ‘Londra Moda  Haftası’na damga vurdu
20.09.2012
0
A+
A-

bora_aksu0Dünyaca ünlü modacıların birbirinden güzel tasarımlarından oluşan koleksiyonlarının sergilendiği Londra Moda Haftası 14 -18 Eylül 2012 tarihleri arasında Londra’da gerçekleşti.

2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarının tanıtıldığı Londra Moda Haftası’nda ünlü modacılarımız Bora Aksu, Erdem Moralıoğlu, Kıbrıslı Türk Nasır Mazhar ve yarı Türk Yunus Marc Ascott’un tasarımları büyük beğeni topladı.

Milliyet’in haberine göre, Bora Aksu’nun, Somerset House’da düzenlenen defilesini izleyenler arasında ünlü İngiliz oyuncu ve model Kelly Brook da vardı. Brook, defilenin sonunda kendisini soru yağmuruna tutan gazetecilere Bora Aksu’nun büyük bir takipçisi olduğunu ve son koleksiyonuna hayran kaldığını söyledi. Güzel oyuncu, Aksu’nun koleksiyonu hakkında yaptığı yorumda, ‘Kostümleri oldukça kadınsı ve etkileyici’ şeklinde konuştu.

Kelly Brook’un defilesini izlemesinden memnuniyet duyduğunu belirten Bora Aksu da “Kelly, hazırladığımız aksesuvar koleksiyonunu çok yakından takip ediyor.  Koleksiyondaki taçlardan istediğini söyledi” dedi. Genç modacı ayrıca yeni koleksiyonunda aristokrasi ile gelenekselliği bir araya getirdiğini belirterek şunları söyledi:

“1920’li yıllarda Kraliçe Viktoria’nın torunu Kraliçe Mary, Romanya Prensi ile evleniyor ve Romanya’ya yerleşiyor. Benim defilem de Kraliçe Mary üzerine kurulu. Buradan esinlenerek İngiliz Kraliyeti ile geleneksel Romanya kültürünü bir araya getirerek bir çalışma ortaya çıkardım.”

Kanada doğumlu modacımız Erdem Moralıoğlu ise, İngiltere’de çok sayıda ünlü kişiyi giydiriyor.

İngiltere Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William’ın eşi Kate, Temmuz ayında Kanada’ya yaptığı ziyarette “Erdem” imzalı bir elbise giymişti.

Londra Moda Haftası boyunca Vivienne Westwood, Tom Ford, Paul Smith, Burberry gibi ünlü marka ve modacıların yeni koleksiyonları yaklaşık 70 defileyle tanıtıldı.

Yaklaşık 5 bine yakın kişinin katıldığı Londra Moda Haftası, 1983 yılından bu yana yılda iki kez yapılıyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.