kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3864
EURO
34,9916
STERLIN
41,1870
BITCOIN
$70.680
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

CHP’li Dikme, hakkındaki iddialara cevap verdi

CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, hakkındaki iddialara cevap verdi.

CHP’li Dikme, hakkındaki iddialara cevap verdi
15.12.2017
0
A+
A-

 

CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, hakkındaki iddialara cevap verdi.

Yaklaşık olarak 1.400 civarında aktif üyesi bulunduğu belirtilen CHP İngiltere Birliği’nin binasında gerçekleşen ‘basın açıklaması’na, CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, Başkan Yardımcısı Kazım Gül, Kadın Kolları Başkanı Dilek Gerçek ve CHP İngiltere Birliği Sekreteri Sibel Özçelik katıldı.

Basının davet edildiği ve basın kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda Başkan Hasan Dikme, hakkında yaklaşık bir haftadır başlatıldığını iddia ettiği karalama kampanyası ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün burada bir basın toplantısı yapmamız amacı, bildiğiniz gibi Sayın Genel Başkanımızın 5-9 Aralık tarihleri arasında yapmış olduğu bir İngiltere ziyareti vardı. Biz de İngiltere Birliği olarak bu programda kendisine eşlik etmiştik. Gerçekten çok başarılı bir program oldu. Fakat bunun ardından hakkımızda birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Bugün bu iddialara yanıt vermek için buradayız. Bu programın çok başarılı geçmiş olması birçok kurum ve kuruluşu, havuz medyasının buradaki temsilcilerini rahatsız etmiş görünüyor. Hakkımızda bu tip haberlerin çıkmasının, bir itibarsızlaştırma ve karalama kampanyası olduğunu belirtmek isterim. Birtakım videolar, resimler ki bu resimler bizim paylaşımlarımızdan alınmış, Sabah, A Haber ve Star’da, Türkiye’de sosyal medya üzerinden bizi itibarsızlaştırmaya çalışan haberler bir propaganda yöntemiyle yayınlanmış ve her tarafta dağıtılmıştır.

Ben 1983’ten beri bu Ülke de yaşayan birisi olarak toplum beni tanır. Nerede, ne zaman ve nasıl duracağımı çok iyi bilir. Hayatım boyunca inandığım siyasi ve insani değerler hiçbir zaman duruma göre bazılarının ki gibi değişmemiştir. Hep aynı şekildedir. Dürüst bir çizgide devam etmiş ve etmeye de devam edecektir. Beni terör örgütleri ile beraber göstermeye çalışmak sadece kirli bir propaganda, karalama, yalan, asılsız ve iftiradan ibarettir. Geldiğimizden beri yapmış olduğumuz çalışmalar belli ki birilerini oldukça rahatsız etmiş ki, böylesi bir karalamaya ihtiyaç duymuşlardır. Bizler doğru bildiğimiz yoldan hiçbir zaman sapmayacağız. Ülkemizde ki barış, huzur, insan hakları ve demokrasinin her zaman savunucusu olmaya devam edeceğiz. Kendimiz için istediğimiz her şeyi başkası için de istemeye devam edeceğiz. Toplumu bölmeyi, ötekileştirmeyi adet haline getiren hiç kimseye yaşam alanı bırakmayan bu zihniyettekilere muhalif olan gazeteci, akademisyen, öğretmen, siyasetçi aklınıza kim gelirse OHAL’i kullanıp içeri tıkmışlardır. Demokrasi hak, hukuk, adalet ayaklar altına alınmıştır. Ülkemiz için verdiğimiz mücadeleyi kirletmeye çalışan söz de bu iftiracı, yalancı basın aracılığıyla, Türkiye’de olduğu gibi buradaki toplumu da bölmek ve ötekileştirmek istiyorlar. Biz asla bu kirli oyunun bir parçası olmayacağız. 34 yıldır bu toplumun her kesiminden insanları tanırım. Hepsiyle de insani çerçeve de çok güzel ilişkilerim vardır. Bununla da onur duyuyorum. Hakkımızda yalan ve asılsız bir karalama kampanyası başlatan bu söz de medya grubu ile ilgili olarak Türkiye’de tüm hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. İngiltere’de de bununla ilgili olarak gereken bütün adımları atacağız. Bu kirli girişimler CHP İngiltere Birliği’nin çalışmalarını asla engelleyemeyecektir değerli arkadaşlar. Tam aksine daha çok çalışıp Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes için demokrasi, adalet, hak ve hukuku tekrar tesis edene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bakın bizim yapmak istediğimiz ve gayretinde olduğumuz tek şey, hak ve hukukun tekrar kazanılması, hiçbir gazetecinin akademisyenin siyasetçinin hapislerde olmaması. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Herkesi dinledik ve dinlemeye devam ediyoruz. Ne kadar uzakta olursak olalım Türkiye için neler yapabiliriz her zaman bunun uğraşı içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yeter ki barış ve kardeşlik olsun. Bizim bütün derdimiz bununla ilgili. Başka hiçbir derdimiz yok. Bugün bizi bir takım terör örgütleri ile yan yana göstermeye çalışıp karalamaya çalışanlar bunu hiçbir zaman beceremeyecekler. Bizim kim olduğumuz ne olduğumuzu herkes bilir.”

Konu ile ilgili olarak daha sonra basın mensuplarının sorduğu soruları yanıtlayan Dikme, ‘Eğer tüm toplum üyelerinin katıldığı, bu tip organizasyonlara katılmak bir terör örgütüne mensupmuş gibi gösterilecekse, bakın bu fotoğrafta, sağ tarafta Salih Müslüm var. Diğer kişi buradaki UEDT’nin yani AKP’nin Avrupa yapılanmasında şu an ki Başkanı. Diğer gördüğünüz kişi de AKP’li bir milletvekili. Bakın bu sadece bir örnek. Ben bunun gibi sizlere, CEFTUS’un veya diğer organizasyonların, yüzlerce fotoğraf ve videosunu örnek gösterebilirim.’ dedi.

Yorumlar

  1. Ali kılınç says:

    Bu tür saçma sapan yayını yapıp toplumu ayrıştırmak isteyen namussuzlar herzaman var olacak muhtemelen fetöcüler yapıyor