kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
STERLIN
40,9772
BITCOIN
$69.970
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Britanya Alevi Federasyonu genel merkezi açıldı (Videolu haber)

BRİTANYA Alevi Federasyonu genel merkez binası yoğun bir katılımla gerçekleşti.

BRİTANYA Alevi Federasyonu genel merkez binası yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren Alevi kurumlarının çatısı görevini üstlenen Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Kuzey Londra’da Enfield Belediyesinden aldığı yeni hizmet binaları ve alanının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılanlar arasında AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, Avusturya Onursal Başkanı M. Ali Çankaya, Britanya Parlamentosu Alevi Sekretaryası Başkanı ve Enfield Milletvekili Joan Ryan, Muhafazakar Partiden Enfield Belediye Meclis Üyesi Edward Smith, Ali Dereli Dede, Mehmet Yüksel Dede, Britanya Alevi kurumları temsilcileri, köy ve yöre dernekleri temsilcileri ve çok sayıda belediye meclis üyesi yer aldı.

Açılış, Ali Dereli Dede, Mehmet Yüksel Dede ve Ayten Dereli Ana’nın okudukları gülbanklarla uyandırılan çerağların ardından durulan semah ile başladı.

BAF Başkanı İsrafil Erbil açılış ve selamlama konuşması yaptı. Erbil konuşmasında BAF genel merkezi açılışına katılanların çokluğunu görünce, tahsis edilen 40 dönüm arazinin bile yetersiz kaldığını, yüzlerce dönüm araziye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Erbil “Bu mekan tüm Alevi canlarımızın ve dostlarımızın ortak mekanıdır. Gelecek kuşaklarımızın sağlıklı bir gelecek inşa edebilecekleri ve bilim, sanat ve spor faaliyetleri gerçekleştirilebileceği mekandır.” diye konuştu.

Erbil’in ardından söz alan bazı davetliler de söz alarak BAF’ın çalışmalarını takdir edip, yeni genel merkez binasının hayırlı olmasını dilediler.

 

AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, “Aleviler artık daha bilimsel ve programlı bir örgütlenme ile yol alıyorlar. Bu girişim bunun kanıtıdır. Britanya Alevileri ve Alevi dostları bu kurumu beraber kullanmalı ve gelecek nesiller buralarda yetişmelidir.” dedi.

Avusturya Onursal Başkanı M. Ali Çankaya, “Bu alanda tüm Avrupa Alevi kurumlarını önümüzdeki yaz festivalde cem olmaya davet ediyorum. Bu alanı Alevilere kazandıran BAF yönetim kuruluna teşekkür ederim.” diye konuştu.

Joan Ryan başta olmak üzere ve diğer siyasetçiler de BAF’a yeni mekanında tüm desteklerini sunacaklarını ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.