kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3381
EURO
35,1961
STERLIN
41,1714
BITCOIN
$66.164
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Yunus Emre Enstitüsü Cambridge Üniversitesi Dil Merkezi’nde derslere başladı

Yunus Emre Enstitüsü Londra yeni dönem Türkçe kurslarına 25 Eylül’de Londra’da başladı.

Yunus Emre Enstitüsü Cambridge Üniversitesi Dil Merkezi’nde derslere başladı
19.10.2017
0
A+
A-

Yunus Emre Enstitüsü Londra yeni dönem Türkçe kurslarına 25 Eylül’de Londra’da başladı. Bu dönem Enstitü, İngiltere’nin en büyük dünyanın en eski dördüncü üniversitesi olan Cambridge Üniversitesi Dil Merkezi’nde de Türkçe derslerine başlıyor. İki kurum arasında yapılan anlaşma ile başlangıç ve orta seviyede iki sınıf açılacak. Sadece Üniversitenin kendi öğrencileri ve akademisyenlerine açık olan kurs aynı zamanda Türkiye ve Osmanlı tarihi çalışan öğrencilerin Türkçelerini geliştirmelerine olanak sağlayacaktır. Üniversitenin akademik takvimine göre dersler 18 Ekim 2017’de başladı ve ilk dönem Mart ayında son bulacak. Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Koordinatörü Kübra Yıldırım tarafından yürütülecek derslerde Enstitü tarafından yabancılara Türkçe öğretimi için geliştirilen Yedi İklim Türkçe Öğretim Seti ve akıllı tahtalarda kullanılmak üzere geliştirilen Z-kitap (Zenginleştirilmiş kitap) kullanılacaktır.

İki kurum arasında yapılan bir diğer proje ise Cambridge Üniversitesi Kütüphanesinde bulunan Türkçe el yazmalarının kataloglama çalışmasıdır. Geçtiğimiz yaz başlayan proje kapsamında mevcut olan el yazmalarının sistematik olarak kaydı yapılarak aranabilir duruma getirilecektir. Londra Yunus Emre Enstitüsü Kültür-Sanat Koordinatörü Ayşe Gökçen Yücel yönetiminde gerçekleştirilecek olan projede ayrıca hiçbir dokümantasyonu yapılmayan 200’den fazla yazmanın kataloglama ve veri tabanına aktarma çalışması yapılacaktır. Türkçe Kursları ve el yazmaları projeleri ile Cambridge Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü arasında gelecekte yapılacak birçok ortak çalışmanın adımları atılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.