kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
STERLIN
41,0404
BITCOIN
$70.451
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londra’da ev sahibi olmak hayal mi?

Londra’da yaşayan insanımız için acaba ev almak gerçekten bir hayal mi dedik ve sizin için Londra sokaklarında dolaşıp bu soruyu yurttaşlarımıza sorduk.

Londra’da ev sahibi olmak hayal mi?
27.08.2017
0
A+
A-

HAYATIMIZ boyunca evimiz, arabamız, rahat bir yaşantımız olsun diye çalışıp duruyoruz. Bazıları için kısa vade, bazıları içinse uzun vade planları arasındadır ev almak. Bazılarımız ise bunu aklından dahi geçirmez, bu benim için sadece bir ‘hayal’ der. Dünyanın konut fiyatları olarak en pahalı şehirlerinden biri olan Londra’da yaşayan insanımız için acaba ev almak gerçekten bir hayal mi dedik ve sizin için Londra sokaklarında dolaşıp bu soruyu yurttaşlarımıza sorduk. Aldığımız ilginç cevaplardan derlediğimiz bu haftaki röportajımızı keyifle okumanız dileğiyle.

 

Ali Yıldırım

İngiltere’ye evlendikten sonra geldim. Burada ev kiraları çok yüksek. Bu sebeple ev almak, insanlar tarafından iyi bir yatırım olarak görülüyor. Benim tanıdığım birçok insan da bunu yapıyor. Aldığınız evde yaşasanız da kiraya verseniz de ev almak her yönden iyi bir yatırım. Örneğin 2 odalı bir evi kiraya verseniz mortgage geri ödemesinden daha fazla para getirebiliyor. Yani 1000 pound geri ödemesi varsa 1500 pound kira getirisi olabiliyor. Bu da burada ev almayı çok daha cazip hale getiriyor. Ancak ev almak gerçekten kolay değil. Yani bu konuda artık çok daha detaylı araştırmalar yapıyor. İyi bir kredi notunuzun olması gerekli. Bunun için de tüm kazancınızı ve ödemelerinizi banka hesaplarınız üzerinden yapmanız gerekli. Bu puanınızı gerçekten arttıran en önemli neden. Bence buna dikkat edilirse insanın bütçesine göre bir ev alabilmesi hiç de hayal sayılmaz.

Perihan Geneci

Bence Londra’da ev almak bir hayal. Normal bir maaş geliri ile Londra’da ev almak çok zor. Çünkü ev fiyatları giderek yükselirken geliriniz maalesef çok değişmiyor. Bu yüzden kenara para ayırmak ev almayı hayal bile etmek zor oluyor. Aldığınız maaşınızla ancak geçiminizi sürdürüyorsunuz. Aslında mortgage ile ev almak kira ödemekten kesinlikle daha mantıklı ama ev fiyatları çok yüksek olduğu için ödemeniz gereken peşinatlar çok yüksek çıkıyor. O parayı biriktirmek ise ciddi bir mesele. Bu sebeple şu an benim için bir hayal olarak görülse de avantajlı bir seçeneğim olursa ileride neden olmasın.

 

Cafer Gül

Ev almak bir hayal değil. Şu zamanlarda biraz zorlaştığı doğru. Artık ev almak isteyenleri kredi verecek kurumlar iyice araştırıyor. Kredi notlarına bakıyorlar. Bu not hesaplanırken bildiğim kadarıyla en önemli şey sabit bir işte tam zamanlı olarak uzun süredir çalışıyor olmaları gerekiyor. Daha sonra bütçeleri ve biriktirdikleri para ile doğru orantılı olarak bir ev satın alabilirler. Bence burada ev almak doğru bir yatırım. Londra sürekli büyüyen ve gelişen bir şehir. Artık 1. bölgeden Hackney taraflarına doğru şehir genişliyor. Bu da aslında bir fırsat. Çünkü bugün aldığınız evin değeri 5-10 sene sonra iki, hatta üç katı olabilir. Dediğim gibi eğer istenirse Londra’da ev almak bence hayal değil. Yeter ki insanlar çalışsın ve emek versin. Emek vermeden hiçbir şey olmaz.

 

Hüseyin Demirci

Londra’da ev almak bir hayal değil. Eğer düzenli bir işiniz olursa, verginizi düzgün bir şekilde öderseniz, herhangi bir borcunuz yoksa kredi notunuzda dolayısıyla yüksek çıkacaktır. Bu sayede bütçenize göre bir ev almamanız için hiçbir neden yok. Yeter ki insan çalışsın. Sadece Londra değil, İngiltere’nin herhangi bir yerinde ev almak bence iyi bir yatırım olacaktır. Kirada oturmaktansa ev almak çok daha iyi. Çünkü hemen hemen ödemeniz aynı fiyata geliyor. Bence Türkiye’den ev almaktansa İngiltere’de ev almak çok daha mantıklı geliyor bana.

Aziz Kaygısız

Londra’da yaşamak gerçekten çok zor. Asgari ücretle ve tek bir kişinin maaş geliri ile ev sahibi olmaya çalışmak bence bir hayal. Ancak eve iki maaş giriyorsa o zaman belki kenara para ayrılabilir. O zaman insan ev almayı düşünebilir. Londra’da ev almak tabi ki çok güzel bir şey. Çünkü burada ev fiyatları sürekli değerleniyor. Ayrıca mortgage ile çok uzun vadelerle ev sahibi olabiliyorsun. Aldığın evi belki de ödediğin ev kirasından daha düşük bir şekilde ödeyerek satın alıyor olabilmek büyük bir avantaj. Tabi iyi bir peşinat rakamını da biriktirmiş olmanız gerekiyor. Ayrıca şimdi mortgage vermeden önce çok fazla araştırıyorlar. Bu sebeple kredi notunuzun yüksek çıkması için düzenli bir gelir beyanında bulunmanız gerekiyor. Bu yüzden ev alacaklara tavsiyem girdikleri işte uzun süreli olarak çalışmaları.

Ali Yılmaz

Çok uzun zamandır İngiltere’deyim. Burada herhangi bir mülk sahibi olmak çok avantajlı. Bu yüzden herkese tavsiye ederim. Eğer ticaret yapıyorlarsa, doğru bir şekilde ticaret yaptıklarında bankalar tarafından kredi notları yüksek olacaktır. Aynı şekilde bir işte eğer sürekli çalışır ve banka hesaplarına düzenli bir şekilde para giriş çıkışı olursa yine kredi notları artacak, bu sayede ileride bir ev almak onlar içinde bir hayal olamayacaktır. Bu konuda gençlere tavsiyem tasarruf yapıp genç yaşta para biriktirmeye başlasınlar. O zaman görecekler ki hiçbir şey onlar için zor olamayacaktır.

Ebru Yaraşır

Yaklaşık 5 yıldır gelip gidiyordum İngiltere’ye. Şimdi evlilik vizesi ile buraya yerleştim. İnsanların gelirine bağlı bir soru olduğunu düşünüyorum. Belki bizim için Londra’da ev sahibi olmak bir hayalken başka birisi için hayal olmayabilir. Şu anda eşimle birlikte oturduğumuz evi satın almak için bizde başvurumuzu yaptık. Burada işlemler o kadar uzun sürüyor ki insanlar ev aldığına alacağına pişman oluyor. Paranız bile olsa bir sürü prosedür bir sürü işlem gerekiyor. Bir arkadaşım da parasını biriktirdi ve burada bir ev satın aldı. Ev alma işlemleri yaklaşık 1 sene sürdü. Ancak tabi ki herkes ev sahibi olmayı ister. Bu yüzden bence çalışan, emek veren ve gerçekten ev sahibi olamaya niyeti olan hiçbir insan için Londra’da ev sahibi olmak hayal değil.

 

Sergen Öztürk

İngiltere’de ev almak hayal değil. Sadece doğru zamanda doğru adımı atmak gerekiyor. Bende ileride mutlaka bir ev sahibi olmak istiyorum. Çünkü burada evler gerçekten iyi kazandırıyor. Gerek kendi değerini arttırması gerekse kiraya verildiğinde iyi bir getirisi olması Londra’da ev sahibi olmayı cazip kılıyor. Londra profesyonel çalışanların yaşadığı bir şehir. Bu yüzden sahip olduğunuz evin hiçbir zaman boş kalma ihtimali yok. Örneğin çalıştığım firma olan Locus Estates firmasında şu anda bizim uzmanlık alanımız tamamen ev kiralamak üzere. Müşterilerimize yüzde yüz kiracı garantili imkanlar sunuyoruz. Ayrıca Locus Estates olarak örneğin, kiracı kirasını ödemese bile biz ev sahibine parasını zamanında yatırıyoruz. Bu gibi avantajları sunabilmemizdeki en önemli neden, önemli bir müşteri portföyümüzün olması. Biz de bunu, ev sahipleri adına avantaja çeviriyoruz. Londra’da ev sahibi olmak dediğim gibi iyi bir yatırım. Bunu kimse bir hayal olarak görmesin.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.