kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
STERLIN
41,0404
BITCOIN
$70.451
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kuzey Kıbrıs Turizm ofisine 250bin Sterlin destek

UBP-DP Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu’nun, “Ülke turizmini tanımak, geliştirmek ve İngiltere’den gelen turist sayısını artırmak” için İngiltere Turizm Ofisi hesabına 250 bin Sterlin gönderdiği haberi, yerel medyada yankı ve merak uyandırdı.

Kuzey Kıbrıs Turizm ofisine 250bin Sterlin destek

UBP-DP Azınlık Hükümeti Bakanlar Kurulu’nun, “Ülke turizmini tanımak, geliştirmek ve İngiltere’den gelen turist sayısını artırmak” için İngiltere Turizm Ofisi hesabına 250 bin Sterlin gönderdiği haberi, yerel medyada yankı ve merak uyandırdı.

Yenidüzen internet haber platformunda yer alan bir habere göre İngiltere Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın onayı ile İngiltere’de yapılacak reklam, tanıtım ve imaj çalışması giderleri için ihtiyaç duyulan 250,000 Sterlin, İngiltere Turizm Ofisi’nin imprest hesabına avans olarak gönderilmesine karar verildi.

KUZEY KIBRIS TURİZM OFİSİ: “HENÜZ BİR PARA GİRİŞİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Konu ile ilgili Londra Gazete’ye konuşan Londra Kuzey Kıbrıs Turizm Ofisi direktörü Kadir Doruhan konu ile ilgili bir bilgi sahibi olmadığını ve henüz böyle bir para girişinin gerçekleşmediğini belirtti. Londra’da reklam kampanyası  girişiminin her zaman konuşulduğunu fakat ellerine resmi olarak böyle bir bilgi ulaşmadığı gibi para transferinin de gerçekleşmediğinin altını çizen Doruhan, ayrıca böyle bir kampanyaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Refik Sarp

Kıbrıs Türk Tur Operatörler Birliği Başkanı Refik Sarp ise, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamada alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, nitekim konuya dair resmi bir bilginin ne Turizm Bakanlığı’ndan ne de Londra Turizm Ofisi’nden gelmediğini teyit etti.

İngiltere Sivil Havacılık Dairesi’nin geçtiğimiz haftalarda aldığı ambargo kararından sonra bu girişimin çok yerinde ve doğru bir karar olduğunu belirten Sarp, kampanyanın buradaki tur operatörler birliği ve diğer tur operatörleriyle koordineli bir şekilde  yürütülmesi durumunda ülke turizmine büyük katkısı olacağını belirti. Sarp açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Kıbrıs’a giden yerli ve yabancı yolcu ve turistlerin ambargo kararından en az şekilde etkilenmesi için turizmimize destek ve dinamiklik katmak için başlatılması düşünülen reklam kampanyasında aktif şekilde görev almak ve  İngiltere’de faaliyet gösteren turizmciler olarak biz de elimizden gelen katkıyı göstermeye hazırız.

“Kampanyanın başarılı olması için reklamların nerelerde, ne zaman ulusal basında, taksilerde, otobüslerde ve yerel basında nasıl kullanılacağının iyi planlaması gereklidir.”  Diyerek Sarp, kampanyanın dedikodulardan uzak şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gazetemize konuşan ve ismini vermek istemeyen bazı turizm şirketleri kampanyaya karşı daha temkinli durduklarını belirttiler. Söz konusu kampanyanın geçmişte yapılanlardan farklı olacağına inanmadıklarını belirterek, gelecek paranın büyük bir bölümünün reklam kampanyasına değil,  bazı kişi ve kurumlara dolaylı çıkar sağlaması  için yapılacağını iddia ettiler.

Söz konusu 250bin sterlinin büyük bir kısmının geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan ve yüksek maliyetlere mal olan ancak hayal kırıklığıyla sona eren Kıbrıs Fuarı’nın görünmeyen  giderlerini kapatmak için kullanılacağı, öne sürülen iddialardan biri oldu. İsmini vermek istemeyen bir turizm şirketi temsilcisi, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Geçmişte yapılan hataların görülüp düzetilmesini beklerken Kibris’ta yapılan bazı yanlışlar İngiltere’ye taşınıyor. Londralıları kullanıp devlet  olanaklarından eşe dosta çıkar sağlamaya  çalışıyorlar”

İsimlerinin belirtilmesini istememe gerekçesi olarak bakanlıktan çekindiklerini belirten turizmciler, kendilerine bürokratik engel çıkarılma ve “cezalandırılma” çekincelerini belirterek yine de tepkilerini anonim olarak belirtme gereğini duyduklarını söylediler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.