kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3623
EURO
34,6594
STERLIN
40,5121
BITCOIN
$58.626
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Ankara Anlaşmasında süresiz oturum devam ediyor

SOSYAL medyayı çalkalayan Ankara Anlaşması süresiz oturum durumuyla ilgili yanlış iddialara Advantage Avukatlık Bürosundan Fidan Osoy açıklık getirdi.

Ankara Anlaşmasında süresiz oturum devam ediyor
04.05.2017
0
A+
A-

Advantage Avukatlık Bürosundan Fidan Osoy.

SOSYAL medyayı çalkalayan Ankara Anlaşması süresiz oturum durumuyla ilgili yanlış iddialara Advantage Avukatlık Bürosundan Fidan Osoy açıklık getirdi.

Birleşik Krallık tarafından Türk vatandaşlarına İngiltere’de kendi işlerini kurma izni veren ve belirli bir seneden sonra vize sahiplerine süresiz oturuma hakkı sağlayan Ankara Antlaşması son günlerde sosyal medyanın gündemine oturdu.

Ankara Anlaşması dahilinde İngiltere’de iş kurmak isteyen tüm Türk yatırımcılar Ankara Antlaşması’na başvurma hakkına sahiptir ve nitelikli eleman özellikleri ya da belli bir diploma şartı gibi kriter söz konusu değildir. Ankara Antlaşması’na başvurmak için başvuru sahibinin istediği işe uygun deneyiminin, yeterli sermayesinin ve piyasa araştırmasının olması yeterlidir.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde ayrılma kararı ile halk arasında kaygı verici bir hal alan Ankara Antlaşması konusu geçtiğimiz hafta sosyal medyada yayılan bir haber neticesinde beraberinde yanlış iddialara da ön ayak oldu. Son olarak 8 Mart 2017 tarihinde yüksek mahkemeye taşınan bir Ankara Antlaşması davasında yüksek mahkemenin verdiği karar sosyal medyada konuşulmaya başlandı ve kişisel görüşleri bir anda mahkeme kararı gibi algılanması gerçeği İngiltere Avukatlık firmalarını da alarma geçirdi. Konuyu açık ve anlaşılabilir hale getirmek için Advantage Avukatlık Bürosu firma yöneticilerinden Fidan Osoy’a başvurduk.

“İDDİALARI TAMAMEN GEÇERSİZ”

Yönetici Fidan Osoy, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Öncellikle şunu net olarak belirtmeliyim ki her dava kendi nezdinde değerlendirilir, elbette ki takip edilen kurallar vardır fakat her dava farklılık gösterebilir. Ankara Anlaşması süresiz oturum kurallarına mahkemenin değişiklik getirdiği iddiaları tamamen geçersizdir. Konu, sosyal medyada yer alan Hacer Aydoğdu ve 2 yaşındaki oğlunun süresiz oturum başvurularının Home Office tarafından reddedilmiş olmasıdır. Burada insanların dikkat etmedikleri nokta Hacer Aydoğdu ve oğlunun esine bağlı olarak başvuru yaparken son iki yıl esinden ayrı yasamış olmasıdır, esas başvuru sahibi olan kişi yani esi süresiz oturum hakkini elde etmiştir.”

Kısacası “Ankara Anlaşması’nda yeni çıkan ya da değiştirilen bir kanun söz konusu değildir.” diyen Osoy, mevcut kurallar kapsamında süresiz oturum dahil olmak üzere tüm Ankara Anlaşması başvurularını yapmaya devam ettiklerini belirterek başvuru yapmayı planlayan vatandaşların mevcut kurallar çerçevesinde kesinlikle endişe yaşamaması gerektiğinin altını çizdi.

Fidan Osoy sözlerine şunları ekledi:

“İleride yapılabilecek değişiklikler söz konusu olabilir. Biz zaten yasal süreci yakından takip etiğimiz için değişiklik yapılması durumunda hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz. Başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak isteyen herkes 273 Fore Street, Edmonton London N9 0PD adresindeki ofislerimize gelebilir ya da 020 8807 1676 numarası üzerinden bize ulaşabilir.”

İngiltere özelinde Türk işadamları için yatırım sermaye alt limiti olmaksızın şirketini kurup yatırım yaparak üretim ve ticaretini sürdürebildiğini ispatlayan girişimciler üç yıllık izin süresinin sonunda süresiz çalışma izni alabilir ve toplamda 1+3 yıl dahil olmak üzere 5 yılın sonunda İngiliz vatandaşlığına başvurabilir.

Yorumlar

  1. Ulku says:

    Suresiz oturma izni icin basvuru yapan kimi kisilerin, bu mahkeme kararindan oturu bbasvurularinin beklemeye alindigina dair mektup aldigi soyleniyor.
    Bu konuda bilginiz var mi?