kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

İş hayatında başarı için uzman destek

İş hayatında başarı için uzman destek
24.01.2014
0
A+
A-
Deneyimli muhasebeci ve finans danışmanı Cengiz Yıldız

Deneyimli muhasebeci ve finans danışmanı Cengiz Yıldız

İş hayatında başarılı olmanın sırrı, doğru bir muhasebeden geçiyor. Toplum arasında kulaktan kulağa yanlış oturmuş bilgiler, hatta bilgisizlik ve tecrübesizlikler çoğu zaman insanların hayatına kalıcı bir kabus gibi çökebiliyor. Her zaman oyunu kurallarına göre oynamakta fayda var. Ticaret çoğu zaman risk almayı gerektirir. Alacağınız bu riskler sizin sermayenizle alakalıdır. Fakat öyle örneklerle karşılaşıyoruz ki; devlet işleri içerisinde alınan riskler, yani Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi yada banka hesaplarıyla ilgili yapılan hatalar ticari risk olmaktan çıkıyor, suç unsuru haline geliyor.  Riskleri ortadan kaldırmak, uzman muhasebecilerden alacağınız profesyonel bilgi danışmanlığıyla doğru orantıda ilerliyor.

Muhasebe finans yönetimi ve uluslararası finans konularında mastır derecesinde eğitim alan muhasebeci  Cengiz Yıldız ile iş hayatında doğru destek almanın önemi üzerine konuştuk. Aslına bakarsanınz kendisinin hayatı da başarı hikayeleriyle dolu. Bizim gözümüze çarpan özelliği ise, 15 sene önce yıllık cirosu 400 bin sterlin olan küçük ölçekli bir deri firmasında yönetici olarak profesyonel iş hayatına başlayan Yıldız’ın, zaman içerisinde kademeli olarak ilerleyip, finans yönetimi konusunda almış olduğu eğitimlerin de desteğiyle çalıştığı firmayı yıllık cirosu 150 milyon sterlin olan dev bir firma haline getirmesi oldu.  Yıldız’ın muhasebe alanındaki bilgileri ve firma sahiplerinin kendisinden aldığı danışmanlıkları dikkate almaları, şirkete çok ciddi katkılarda bulunmuş.

CERTAX İLE PROFESYONEL MUHASEBE HİZMETİ

Geçen yıl Kasım ayında kendi işyerini kurma kararı alan Yıldız,  Britanya’nın önde gelen güvenilir muhasebe markası olan Certax’la bir anlaşma yaptı. 1988 yılından bu yana 100’ün üzerinde şubesi bulunan Certax ailesine bir yenisi de Cengiz Yıldız’la beraber Edmonton’da katılmış oldu.

Ticari sektöründe A’dan Z’ye her alanda muhasebe hizmeti veren Certax, iş planı, hesap dökümü, nakit hesap hareketleri, maaş bordroları ve vergi ödemelerinin yanısıra bireysel yatırımlar, şirket kurmak, danışmanlık hizmetleri, periyodik hesaplamalar ve bilgilendirme ile mali tasarımlar, iş kapasitesini yükseltmek, miras vergilendirme planı, kurumsal vergi uyumu ve planlaması, yardım kuruluşları muhasebesi, bağımsız yatırlımlarda mali tavsiyeler gibi pek çok konuda hizmet veriyor.

Cengiz Yıldız hizmetlerinin bir kısmını şu sözlerle anlatıyor: “Fix fee dediğimiz sabit ücretlendirmeyle, müşterilerimize yıllık bir bütçe çıkartıyoruz. Certax muhasebe firmamızdan hangi hizmetleri istiyorlarsa, sene içerisinde bize toplam ne kadar ödemeleri gerktiğini böylece biliyorlar. İstedikleri hizmetlerin haricinde çok farklı bir talepleri olmadıkça kendilerinden ekstra bir ödeme talep etmiyoruz. Yani kısacası, müşterilerimize gizli ücretlendirme yapmıyoruz. Firmamıza her geliş gidişlerinde ödeme konusunda sürprizle karşılaşmıyorlar. Hesap özetleri ve vergilendirmelerle ilgili gerekli olan tüm dökümanları bize teslim ettikten kısa bir süre sonra müşterilerimizin hesaplarını yapmış oluyoruz. En fazla bekleme süreleri 30 gündür. Zaman konusunda insanları kesinlikle mağdur etmiyoruz.”

‘VERGİ BİLDİRİMLERİ İÇİN 31 OCAK SON TARİH’

Self Assessment konusunda vatandaşlarımızı uyaran Cengiz Yıldız, 31 Ocak tarihinin son vergi günü olduğunu hatırlatarak, bir an evvel vergi bildirimini yapıp, vergilerin ödenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu tarihten sonra günlük olarak ceza işlemi uygulanacağını belirten Cengiz Yıldız, yürürlüğe girecek olan yeni yasalar konusunda da bilgi verdi. Devletin emeklilere zaman içerisinde yeterli ödeme yapamayacağını bildiren Yıldız, Özel Emeklilik Sigortası yaptırmanın artık zorunlu hale geldiğini dile getirdi. Bu sene yürürlüğe giren ve kademeli olak 2016 yılına kadar süresi olan bu yasa özellikle iş verenleri yakından ilgilendiriyor. Yıldız, yıllık maaş gelirlerinin %8’ini özel emeklilik primi olarak kesileceğini, bunun en az %3’ünün işveren tarafından karşılanmasının zorunlu olacağını belirtiyor. Tecrübeli muhasebeci, bunların uygulanmaması halinde cezai yaptırımların devreye gireceği uyarısına bulunuyor.

Ticaret Bakanı Vince Cable’in bir açıklamasına da dikkat çeken Cengiz Yıldız sözlerini şöyle sürdürdüyor: “Şu an yürürülükte olan yasaya göre, işçisine asgari ücret ödemeden yasadışı eleman çalıştıran işveren için £5.000 ve ödenmeyen maaşın %50’si ceza olarak kesiliyordu. Bu sene yürürlüğe girecek olan yasayla beraber bu ceza dört katına çıkartılarak, asgari ücreti ödemeyerek işçi çalıştıran işverene £20.000 ve eksik ödenen maaşların ise %100’ü ceza olarak uygulanacak. Ticaret Bakanı Vince Cable bu konuda kararlı olduklarını vurguluyor ve  işverenlere kanunları çiğnemeleri halinde, kanunun sert yüzüyle yüzleşecekleri konusunda uyarıyor”

SİGORTA PRİMLERİNDEN TASARRUF FIRSATI

Sigorta (National Insurance) primlerine yönelik kesintilerle ilgili yeni düzenlemeler hakkında da bilgi veren Cengiz Yıldız, hükümetin yakında yürürlülüğe girecek olan sigorta kesintilerinden, her işçi için ortalama £200 tasarruf sağlayacağını kaydetti. İşveren kesintisinin Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Yıldız, işverenlerin National Insurance için ödediği miktarın £2.000 seviyesine kadar indireleceğini söyledi. Uzman muhasebeci açıklamasında “Bu kanun ortalama 1,25 milyon işverene yarar sağlayacak ve ortalama işçilerin 3’te birinin ulusal sigorta vergi ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldıracak. Bununla beraber 21 yaş altı çalışan işçiler için ödenen ulusal sigorta pirimleri tamamen ortadan kaldırılacak” dedi.

Mortgage konusunda da önemli ipuçları veren Cengiz Yıldız, işyeri üzerinden mortgage hayat sigortası ödemeleri yapılmasının daha avantajlı olduğunu, bunun gider olarak gösterilebileceğini belirtirken, çalıştırılan işçilerin dahi mortgage sigortalarının yine şirket üzerinden ödenebileceğini dile getirdi. Yıldız, yanlış yönlendirmeler ve bilgi eksikliği nedeniyle mortgage ödemelerinde aksilikler yaşayanların faiz hesaplamalarını ve ödemeleri gereken miktarları doğru ayarlamaları gerektiğini de ifade etti.

Suite 17, Advantage House, 273 Fore Street, Edmonton N9  0PD adresinde bulunan Certax muhasebe firmasını bizzat ziyaret edebilir, ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’tan  “Certax Edmonton” olarak İngilizce, “Certax Muhasebe” olarak da Türkçe güncellenmiş mali bilgilere ulaşabilirsiniz, bir like yapmanız yeterli. Firma www.certax.co.uk/edmonton resmi web sitesinden de hizmet veriyor.

Ayrıntılı bilgi için ayrıca cengiz.yildiz@certax.co.uk adresinden mail atabilir ya da 020 8807 0248 numaralı telefondan da bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.