kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5250
EURO
34,7743
STERLIN
40,6364
BITCOIN
$57.272
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Bir bakkal dükkanında başlayan dev bir firma: İmperial Cash&Carry

Bir bakkal dükkanında başlayan dev bir firma: İmperial Cash&Carry
13.12.2013
0
A+
A-

 

Mulchandani ailesi 26 yıl önce Edmonton’da temellerini attıkları İmperial Cash&Carry ile Londra’nın en büyük içki tedarikçilerinden birisi.

Mulchandani ailesi 26 yıl önce Edmonton’da temellerini attıkları İmperial Cash&Carry ile Londra’nın en büyük içki tedarikçilerinden birisi.

Imperial Logoimperial 11960’lı yıllarda North Kensington bölgesinde bulunan Oxford Farm Dairy isimli bir bakkal dükkanını işleten Ghanshamdas Mulchandani’nin çocukları, bugün içecek sektörünün en büyük işletmelerinden birisi olan Imperial Cash&Carry’nin 26.yılında giderek büyüyen ticari performansına imza atıyorlar.

1966 yılında kiralık bir off licence’la işe başlayan baba Ghanshamdas , kısa zaman içerisinde bulunduğu dükkanın free hold’unu satın alarak ticaret hayatının ilk önemli kilometre taşını döşüyor.  Çevresinde ve ticari ilişkilerinde çok sevilen Bay Mulchandani’nin iki oğlunun da işlere dahil olması ile hızla büyüyen ticari faaliyetler, bir süre sonra 6 şubeden oluşan bir off licence zincirine dönüşüyor.

Halen Imperial Cash & Carry’nin direktörlüğünü yürüten John Mulchandani, babasından aldığı deneyim ve öğretileri de uygulayarak, kardeşi Kali ile birlikte dev bir firma haline gelen bir yapıyı oluşturuyorlar. Farklı yöntemler geliştirerek yeni bir ticaret konsepti yaratan Mulchandani kardeşler, atıl durumda olan dükkanları satın alıp önce dekore ediyor sonra da off license olarak hizmete sunuyorlar.

Parlak bir kariyere karşın John Mulchandani, aile şirketlerinin başarı sırrını aldıkları ticari darbelere ve adaletsizliklere bağlıyor. Hızla büyüyen işlere yetişmekte zorlandıklarını kaydeden  Mulchandani,  “80’li yıllarda, teknolojinin henüz hayatımızda bu denli yer almadığı dönemlerde büyük zorluklar yaşıyorduk. Müşterilerimizi, tedarikçilerimizi, parayı ve stoklarımızı kontrol etmekte zorlanıyorduk. Çok kandırıldık, çok malımız çalındı. Bu sebeple 1983 yılından itibaren elimizdeki dükkanları yavaş yavaş elden çıkartmaya başladık “ diyor.

imperial 2Sene 1987 olduğunda, tüm birikimlerini tek çatı altında toplamaya karar veren kardeşler, ticari olarak toptan satış işlerine odaklanmak istedikleri için, Tottenham’da büyük bir depo satın alıyorlar. 1991 yılına gelindiğinde ise artık yetersiz kalmayan depoya alternatif olarak daha büyük bir yer arayan başarılı girişimciler,Edmonton bölgesinde, 31.000 square feet büyüklüğünde bir bina satın alıyorlar. Aslen Hindistan asıllı olan ve bölgeyi 90’lı yıllarda Hinduların yoğun yaşadığı bir bölge olduğu için seçen Mulchandani’ler, yaklaşık 10 sene kadar burada işlerini sürdürdükten sonra yine Edmonton’da bulunan, 45.000 square feet  büyüklüğünde olan ve halen faaliyet gösterdikleri binaya geçiyorlar. Imperial Cash & Carry’nin bulunduğu merkezden büyümelerini sürdüren firma, yan taraflarında bulunan depoyu da satın alarak, ürün depolama kapasitelerini arttırıyor.

TÜRKİYE VE KIBRISLI MÜŞTERİLERLE İYİ İLİŞKİLER

90’lı yıllarda Hint kökenli toplumun Edmonton’da yoğun bir nüfusa sahip olması nedeni ile bu bölgeyi seçen Mulchandani kardeşler, zaman içerisinde bölgenin yerini Türkçe konuşan topluma bırakmasına da tanıklık etmişler. İş dünyasındaki hareketlilik Türkçe konuşan toplum üzerinde yoğunlaştığı için, insanlarımızı yakından tanıma fırsatı bulan firma sahipleri,   “ Türkiye’liler bizim için çok önemli. Onlarla çalışmak bizim için çok kolay. Güvenilir insanlar. Edmonton bölgesinin yüzde 80 müşteri kapasitesini Türkiyeliler oluşturuyor. Bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık” diyerek memnuniyetlerini ifade ediyorlar.     Diğer ticari alanlarda da başarılı girişimler de bulunan Mulchandani’ler, hem kendi toplumlarında hem de Türkçe konuşan toplumda düğün, nişan, doğum günü gibi kutlamaların yaygın olduğuna dikkat çekerek, yeni bir salonu hizmete sunacaklarını müjdeliyorlar. Önümüzdeki yıl Kuzey Londra’ya çok lüks ve kullanışlı bir banqueting suit kazandıracaklarını belirten John Mulchandani, inşası hızla devam eden Meridian Grand Banqueting Suit’in, 1.200 kişiye kadar altı değişik büyüklükteki salonları ve VIP hizmetleriyle, gözde bir mekan olacağına inandığını vurguluyor.

‘KAÇAK VEYA BANDROLSÜZ İÇKİLERDEN KAÇININ’

Imperial Cash & Carry Genel Müdürü hizmet anlayışlarını ise şu cümlelerle ifade ediyor: “İnsan sağlığına önem veriyoruz. Depomuzda bulunan tüm ürünler, ana distirbütörden alınıp resmi yollardan satışa sunuluyor. Bazı firmaların yaptığı gibi kaçak yollardan ülkeye girmiş ve insan gözünü kör etmeye dahi yol açabilecek alkollü içecekleri, piyasadan daha ucuz olduğu için asla satışa sunmuyoruz. Hepsi gümrükten ve Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olarak depomuza geliyor. Ayrıca ülke çapındaki büyük toptancılar,  birkaç kalem üründe indirim yapıp, stoklarında kalmadığı gerekçesiyle gelen müşterilerini eli boş çeviriyorlar ya da diğer ürünleri piyasa değerinin üzerinde satarak bir bakıma aldatmaca yapıyorlar. Yıllardır bunlarla da mücadele ediyoruz. Bizim farkımız; sadece birkaç kalem üründe değil, tüm ürünlerde hesaplı olmamızdır. Biz,  büyük ölçekli toptancıyla ufak ölçekli esnaf arasındaki köprüyüz.”

Off Licence’lara yönelik ve daha çok alkollü içecek ağırlıklı toptan satış yapan Imperial Cash & Carry, “18 Eley Road, Eley Estate, Edmonton N18 3BB” adresinde hafta içi 09.00 – 18.30, Cumartesi 09.00 – 16.30 ve Pazar günleri de 09.00 – 13.30 saatleri arasında faaliyet gösteriyor. Firmanın ürünleri ve promosyonlarına ilişkin detaylı bilgi için 0208 807 22 11 numaralı telefonu arayabilir, www.imperialcc.co.uk internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.