kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
STERLIN
40,4755
BITCOIN
$58.931
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

ETCA’nın ücretsiz haftalık programı, bilgi teknolojisi ve sağlık desteği sunuyor

ETCA’nın ücretsiz haftalık programı, bilgi teknolojisi ve sağlık desteği sunuyor
06.09.2023
0
A+
A-

Enfield Kıbrıs Türk Derneği (ETCA), Türkçe konuşan topluluğa gönüllü hizmet, tavsiye ve yardım sunarak 30 yıldan fazla bir süredir destek sağlıyor. Londra’nın en eski Kıbrs Türk yardım kuruluşlarından biri olan ETCA, yaşlı ve engellilere yardım etmekten, A seviyesi Türkçe derslerini kurtarmaya kadar birçok konuda yardımcı olmak amacıyla yıl boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Enfield merkezli bu yardım kuruluşu, uzun yıllardır Türkçe konuşan topluluğun destek noktası olmuş ve Ulusal Lotteri Topluluk Fonu tarafından finanse edilen en yeni projesiyle bu desteği sürdürmeye devam ediyor.

5 Eylül  itibaren başlayacak Perşembe gününler olan yeni programları, Enfield merkezli yaşlı ve engelli Türkçe konuşan toplum üyelerinin sağlık ve yoksulluk sorunlarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu program kapsamında ETCA’nın haftalık ücretsiz sınıflarına katılabilir ve IT eğitimi ile sağlık ve wellness sınıflarında yeni beceriler öğrenebilirler. Sağlık Şampiyonu, katılımcılara diyabet, felç, kalp krizi ve prostat sorunları gibi semptomları tanımada nasıl yardımcı olacakları konusunda tavsiyelerde bulunarak sağlıklarını koruma konusunda rehberlik edecektir. Ayrıca sigara içme ve kumar bağımlılıklarıyla başa çıkmada da yardımcı olacaktır. IT eğitmeni ile online bankacılık, fatura ödeme, online alışveriş ve sağlık hizmetleri gibi temel hizmetleri nasıl kullanacaklarını öğrenebilir ve karşılaştıkları sorunlar ve krizler konusunda tavsiyeler alabilirler. Bir Keep Fit Eğitmeni, güvenli bir şekilde aktif hale gelmenize yardımcı olacak ve kilo verme, esneklik artırma ve çok daha fazlası için hedefler belirlemenize yardımcı olacaktır.

ETCA Başkanı Ahmet Karahasan, “Haftalık Perşembe programımız, topluluğumuzun yaşlı ve engelli üyeleri için saat 10.00’dan 13.00’e kadar devam edecek. Türkçe konuşan öğretmenler, önümüzdeki 36 hafta boyunca size temel IT becerileri, sağlık hizmetleri ve egzersiz konularında özgüven kazanmanıza yardımcı olacaklar. Destek ve rahat bir ortamda arkadaşlarınızla çevrili olarak yeni bir bağımsızlık seviyesi kazanmanıza yardımcı olacaklar” dedi.

Program, her Perşembe saat 10.00’dan 13.00’e kadar Londra, N9 0PZ, 311 Fore Street, Topluluk Evi’nde gerçekleşecek. Daha fazla bilgi almak ve katılmak için Ahmet Karahasan’ı 07944595652 numarasından arayabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.