kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4635
EURO
34,7814
STERLIN
40,6047
BITCOIN
$64.039
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Bağırsak kanseri taraması ile ilgili sorularınız bir uzman tarafından yanıtlandı

Bağırsak kanseri taraması ile ilgili sorularınız bir uzman tarafından yanıtlandı
09.09.2022
0
A+
A-

Barking, Havering ve Redbridge Üniversite Hastaneleri Endoskopist Danışmanı Dr Sergio NHS Trust, ücretsiz bir NHS bağırsak kanseri tarama kiti gönderilen Londralıları testi aldıklarında tamamlayıp iade etmeye çağırıyor. “Test yapmak hızlı ve kolaydır. Semptomları olmayan kişiler içindir ve çoğu insan daha fazla araştırma gerektirmez. Bu yüzden size bir kit gönderilirse, lütfen kullanın.”

Bağırsak kanseri taraması, bağırsak kanserini önleyebilir veya tedavisi daha kolay olduğunda erken bir aşamada bulabilir. Araştırmalar, testi tamamlayanların bağırsak kanserinden ölme olasılığının yüzde 25 daha az olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, Londra’da bağırsak kanseri taraması alımı, özellikle etnik azınlık topluluklarının yoğun olduğu ilçelerde, İngiltere’nin geri kalanından daha düşüktür.

Burada Dr Sergio, tüm gerçeklere sahip olduğunuzdan emin olmak için bağırsak kanseri taramasıyla ilgili önemli soruları yanıtlıyor.

 

Bağırsak kanseri taraması için kimler uygundur?

Bu, 56 ila 74 yaş arasındaki herkes içindir. İngiltere’de GP’ye kayıt yaptırmaya uygun olan herkes, test kiti otomatik olarak ev adreslerine gönderilir.

Türkçe konuşan toplum üyelerinin bağırsak kanseri taramasını tamamlaması neden önemlidir?

Birleşik Krallık’taki Türkçe konuşan toplumunda bulunan yetişkinlerin taramaya katılma olasılıkları genellikle daha düşüktür. Bağırsak kanseri taraması, bağırsak kanserini önlemenin veya tedavisi daha kolay olduğunda daha erken bir aşamada teşhis etmenin en iyi yollarından biridir.

Test nasıl tamamlanır?

Bağırsak kanseri tarama testinizi tamamlamak basit ve yapılması kolaydır. Taburenize dokunmanıza gerek yoktur. Dışkınızı yakalamak için bir kap veya tuvalet kağıdı kullanıyorsunuz. Ardından, sağlanan plastik çubuğu kullanarak küçük bir örnek toplamanız yeterlidir. Çubuğu numune şişesine koyar, ağzını kapatır ve laboratuvarda test için NHS’ye gönderirsiniz – damga gerekmez. Testi yapmakla ilgili kısa bir öğreticiyi www.nhs.uk/bowel adresinden izleyebilirsiniz.

Laboratuvar ne arar?

Dışkı örnekleri küçük miktarlarda kan için bir laboratuarda kontrol edilir. Kan, polip veya bağırsak kanseri belirtisi olabilir. Polipler bağırsaktaki büyümelerdir. Kanser değiller ama zamanla kansere dönüşebilirler.

Birisi bağırsak kanseri tarama kitini kullanmıyorsa başka birine verebilir mi?

Hayır, aldığınız bağırsak kanseri tarama kiti size özeldir ve yalnızca sizin tarafınızdan kullanılmalıdır. NHS numaranız gibi özel bilgileri içerir.

Bağırsak kanserinin belirtileri nelerdir?

Ücretsiz NHS bağırsak kanseri tarama testi, semptomu olmayan kişiler içindir. Aşağıdaki belirtilerden herhangi biri üç haftadan uzun süredir devam ediyorsa, yakın zamanda bir bağırsak kanseri tarama testi yaptırmış olsanız bile lütfen doktorunuza başvurun:

  • Daha gevşek, daha akıcı dışkılarla tuvalete daha sık gitmenize neden olan bağırsak alışkanlıklarında kalıcı ve açıklanamayan bir değişiklik
  • Dışkınızda kan veya alttan kanama
  • Karnınızda veya alt bölgenizde ağrı
  • Açıklanamayan kilo kaybı
  • Alttan bir gerginlik hissi
  • Sırt pasajınızda veya karnınızda bir yumru
  • Yorgunluk

Birisi daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsa ne yapmalıdır?

https://www.healthylondon.org/BCS adresini ziyaret edin veya 0800 707 6060 numaralı telefondan ücretsiz bağırsak kanseri tarama yardım hattını arayın.

 

 

#Adverotial

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.