kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
STERLIN
40,4308
BITCOIN
$64.305
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

‘Kingsland Türk Eczanesi’ ile sevdiklerinizi sevindirin

‘Kingsland Türk Eczanesi’ ile sevdiklerinizi sevindirin
05.08.2018
0
A+
A-

YAZ gelince hepimizde bir memlekete gitme telaşı başlar. Giderken sevdiklerimize ne götürebiliriz, onları nasıl sevindirebiliriz sorusu da tabi beraberinde gelir.

Memlekete gittiğinizde akrabalarınızı, dostlarınızı farklı bir hediye ile sevindirmek isterseniz Kingsland Türk Eczanesi’nin monitör ürünlerini tercih edebilirsiniz. Uygun fiyatlı ve kaliteli şeker, tansiyon ölçüm aletlerinin de satışını yapan başarılı firma, Türkçe konuşan danışmanları sayesinde sizlere kaliteli bir hizmet sunuyor.

1991 yılından bu yana Londra’da özellikle Türkçe konuşan topluma önemli hizmetlerde bulunan Kingsland Türk Eczanesi ayrıca sigarayı bırakma, sağlıklı kilo verme ve grip aşısı gibi konularda ücretsiz olarak destek veriyor.

Muhtar Manji

Sundukları hizmet ve servisleri hakkında Londra Gazete’ye önemli bilgiler sunan Muhtar Manji şunları söyledi:

“30 yıla yakın bir süredir Londra’da, özellikle Türkçe konuşan toplumlara hizmet veriyoruz. Aşırı sıcaklarla birlikte özellikle yaşlı hastalarımızın özellikle tansiyon şikayetleri artıyor. Sıcak havalara dikkat etmek gerekiyor. Güneşli ve sıcak günlerde, güneşin yoğun bir şekilde etkisini gösterdiği saatler yani öğle saatlerinde önemli bir işi olmayanların dışarı çıkmamasını tavsiye ediyorum. Aynı zamanda belirli aralıklarla tansiyon ölçümü yapılması da oldukça önemli. Müşterilerimiz eczanemizde, en son teknoloji ile üretilen şeker ve tansiyon ölçüm aletlerini bulabilirler. Ayrıca memleketinize giderken anne babanıza veya ailedekilere bu aletlerden hediye olarak götürebilirler.”

İlaç satışının yanı sıra grip, menenjit ve hepatit aşılarınızı yaptırabileceğiniz Kingsland Pharmacy’de tansiyon, kan şekeri ve kolesterolünüzü ölçtürebilir uzman diyetisyen yardımı ile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Sundukları ‘Sigarayı bırakma hizmeti’ ile ilgili olarak da çeşitli bilgiler veren Muhtar Manji sözlerine şunları ekledi:

“NHS’in sağladığı ücretsiz servislerden toplumun haberdar edilmesi gerektiğini kaydeden Muhtar Manji, “Biz eczane olarak NHS’in sigara bırakma programları, zayıflama ve grip aşısı gibi imkanlarını insanlara sunuyoruz. Özellikle destek almadan sigara bırakmak isteyenlerin sadece yüzde 3’ü başarılı olurken, bizden ücretsiz destek alanların başarı oranı ise yüzde 80’lere ulaşıyor” dedi.

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT!

Yıllardır İngiltere’de yaşayan çok sayıda Türkiye ve Kıbrıslı vatandaşın sağlık alanında en çok danıştığı kişilerden birisi olan eczacı Muhtar Manji, bilinçsiz antibiyotik kullanımına karşı da toplumumuzu uyardı. Bu tür ilaç kullanımının hastalıkları tedavi etmediği ve bağışıklık sistemini zayıflattığı yönündeki tespitlerin doğru olduğunu kaydeden Manji, “Kullanılan grip aşılarında dahi belirli oranda vücuda mikrop veriliyor. Böylece vücudun virüslere karşı bağışıklık kazanması sağlanıyor. Mikrop ya da virüsle mücadele etme kabiliyeti kazanamayan bedenlerde ise daha büyük hastalıklara davetiye çıkartmış oluyorlar” dedi.

Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde Ekim ayının ortasından Şubat ayının sonuna kadar grip aşılarının yapılması gerektiğini vurgulayan Muhtar Manji, 65 yaş üzeri kimseler ile astım ya da akciğer hastaları, şeker hastaları, kronik karaciğer ve böbrek hastaları, beyin kanaması geçirenler ve yaşlı bir yakınına bakmakla yükümlü kişilerin grip aşılarını ücretsiz yaptıklarını da vurguladı.

“HIZLI KİLO VERMEK SAĞLIKSIZ”

Zayıflama konusunda hızlı kilo vermenin sağlıksız olduğunu ve aslında metabolizmaya zarar verdiğini ifade eden Manji hastalarına bu konuda tavsiyelerde bulunduklarını ve eğitim verdiklerini de dile getirdi. Tecrübeli eczacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan alışkanlıklarımızı değiştirebilmek. Mesela her sabah kahvaltıda peynir-ekmek yiyorsanız ya da karbonhidratla proteini karıştırıyorsanız kilo vermeniz zorlaşır. Biz de zayıflama ilaçları satıyoruz. Çok acil olmadıkça tavsiye etmiyoruz. Yaşam tarzımızı değiştirip onu vücudumuzun doğal işleyişi haline getirerek yaşamak en doğrusu. Aksi taktirde eski alışkanlıklarla yaşamaya devam edince verilen kilolar fazlasıyla geri geliyor.”

Kingsland Chemist (Kingsland Türk Eczanesi) Pazartesi’den Cumartesi’ye Türkçe konuşan eczacılarıyla ‘406 Kingsland Road London E8 4AA’ adresinde hizmet veriyor. Ücretsiz servisler hakkında bilgi edinmek isteyenler 0207 254 69 10 numaralı telefondan ve www.kingslandpharmacy.co.uk internet sitesinden bilgi alabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.