kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
STERLIN
41,1006
BITCOIN
$70.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Mortgage hakkında bilmedikleriniz

Milyonlarca kişinin başvurduğu, kiminin aldığı kimininse alamadığı mortgage konusunda bilinmeyenleri ve doğru bilinen yanlışları Mortgage World Direktörlerinden Ozan Osman ile konuştuk.

Mortgage hakkında bilmedikleriniz
24.07.2017
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE özellikle de Londra’da ev sahibi olmak eskisi kadar kolay değil. Durmadan artan ev fiyatlarına karşı en iyi çözümse mortgage olarak bilinen ev kredisi. Milyonlarca kişinin başvurduğu, kiminin aldığı kimininse alamadığı mortgage konusunda bilinmeyenleri ve doğru bilinen yanlışları Mortgage World Direktörlerinden Ozan Osman ile konuştuk. Gazetemize mortgage konusunda çok öenmli bilgiler veren Osman, mortgage başvurusu yapmak isteyenlerin ücretsiz bilgilendirmeden yararlanması gerektiğini vurguladı.

FAİZ YAPILANDIRMASI

Günümüzün en önemli sorunlarından biri yüksek faizle alınan mortgagelerin geri ödemesinin de yüksek olması. Yıllar önce mortgage alan çoğu kişi faiz yapılandırmasından habersiz bir şekilde her ay yüksek oranda faizli ödeme gerçekleştiriyor. “Yüzde 4-5 faizli mortgage sahipleri faiz yapılandırmasını bilmediği için her ay 500 ila 600 pound fazladan para ödüyor.” diyen Osman, yüksek miktarlı mortgage geri ödemelerinin kredi borcunun erken biteceği anlamına gelmediğinin altını çizdi.

REMORTGAGE

Ev sahiplerinin daha ucuz faiz alabilmek için banka değiştirmesi olarak bilinir fakat her zaman para çekmek zorunda değilsinizdir; eğer geliriniz kapsıyor ve para çekmek istiyorsanız bankadan daha fazla para çekebilirsiniz; eğer ‘buy to let’ denilen kiraya vermek için ev satın alıyorsanız, bankalar evin getireceği kira gelirine göre size kredi verir. “Mortgage alınan bankada kalma zorunluluğu yoktur.”. diyen Osman, bazı kişilerin iki senede bir banka değiştirdiğini dile getirdi.

INTEREST ONLY ÖDEMELERE DİKKAT

Çoğu mortgage sahibinin ‘interest only’ diye bilenen sadece anaparanın faiz borcunu ödediğinin farkın olmadığının altını çizen Mortgage Uzmanı Osman, “İnsanlar ucuz mortgage ödediklerini sanıp yıllarca sadece anaparanın faizini ödüyor. 25 yıl sonra insanlara bankadan bir mektup geliyor ve anaparanın geri ödenmediği bildiriliyor. 65 yaşına gelmiş bir kişi 200 bin poundluk anapara borcunu nasıl ödeyebilir? Bu durumda insanlar evlerini satmak zorunda kalıyorlar. Örneğin kişinin evi 400 bin pound değerinde, 250 bin pound anapara borcu varsa geri kalan 150 bin poundla flata taşınması gerekecek ki artık bu para flat bulmak da zor. 65 yaş ve üstü olunca bankalar kredi de vermiyor. Böyle insanlar büyük bir borç batağına düşüyor ya da evsiz kalıyor.”

“EN UCUZ FAİZ BİZDE”

Yüksek faiz oranları karşısında boğulan ev sahibi adayları için çözüm Mortgage World. Mortgage alırken en önemli unsurun faiz oranı olduğu aşikar fakat en ucuzunu bulmak sanıldığı kadar kolay değil çünkü bankalar veya özel kredi kuruluşlarının bireysel başvuru faiz politikaları oldukça katı. Bireysel olarak sadece bir defa başvuru yapılacağı için indirim ve ödeme kolaylığı yapmayan bu kuruluşlar Mortgage World ile devamlı ticari ilişki içinde olmalarından kaynaklı en ucuz faiz oranlarını sunuyor. “En iyi faizi bulabiliriz çünkü en iyi bankalarla çalışıyoruz. 2 bin 500 tane kredi veren kuruluşla ticari ortaklık içerisindeyiz. Bireysel başvurularda sadece bilinen kredi kuruluşlarından teklif almak aylar sürüyor fakat Mortgage World olarak saniyeler içinde en ucuz ve en uygun mortgage faizini almanızda yardımcı oluyoruz.” dedi.

Mortgage hakkında daha fazla bilgi almak için 707 High Road, Tottenham, N17 0AE adresinde hizmet veren Mortgage World’ü ziyaret edebilir veya 020 3887 1117 numarasını arayarak uzmanlara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.