kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.198
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

BBC, Dünya Kupası açılış törenini yayınlamadı, onun yerine Katar’ı eleştiren bir program yaptı

BBC, Dünya Kupası açılış törenini yayınlamadı, onun yerine Katar’ı eleştiren bir program yaptı
21.11.2022
0
A+
A-

Britanya kamu yayıncısı BBC, Katar’da başlayan 2022 Dünya Kupası’nın açılış törenini canlı yayınlamak yerine o saatlerde turnuvanın Katar’da yapılmasını eleştiren bir program yaptı.

Pazar günü oynanan Katar-Ekvador maçından önce yapılan açılış töreninde Morgan Freeman ve BTS’ten Jungkook gibi isimler sahne aldı. Dünya Kupası’nın ev sahipleri genellikle açılış törenini ‘yumuşak güç’ sergilemek için kullanıyor.

BBC ise töreni yayınlamak yerine Katar’ın göçmen işçilere muamelesini, LGBTİ’lere yönelik yasakları ve FIFA’daki yozlaşmayı eleştirdi.

Dünya Kupası’nın ulusal yayınını pazar günü BBC One’daki  ‘Match of the Day’ programıyla başlatan Gary Lineker, “Bu tarihin en tartışmalı Dünya Kupası ve henüz topa dokunulmadı bile” dedi ve ekledi:

“FIFA 2010 yılında turnuvaya ev sahipliği yapan en küçük ülke olan Katar’ı seçtiğinden beri turnuva büyük sorularla karşı karşıya kaldı: Adaylık sürecinde yozlaşmadan stadyumların inşasında hayatını kaybedenlere birçok soru işareti var. Burada eşcinsellik yasa dışı. Kadın hakları ve ifade özgürlüğü sorgulanır halde. Aynı zamanda 6 yıl önce kupanın yaz yerine kışın oynanmasına karar verildi…”

Lineker, “Tüm bunlara rağmen oynanacak bir turnuva var. Bu dünya genelinde izlenecek ve bundan keyif alınılacak. FIFA, futbolun dışına çıkmayın diyor. Biz birkaç dakikalığına futbolun dışına çıkacağız” diye devam etti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun, “Bugün Katarlı hissediyorum. Bugün Arap hissediyorum. Bugün Afrikalı hissediyorum. Bugün eşcinsel hissediyorum. Bugün engelli hissediyorum. Bugün göçmen işçi gibi hissediyorum” demesine yanıt veren eski İngiltere Milli Takımı kaptanı Alan Shearer, “Eğer göçmen işçiler ve aileleri konusunda bu kadar güçlü hisleri varsa neden Uluslararası Af Örgütü’nün 400 milyon dolarlık tazminat fonu çağrısını neden kabul etmediler?” diye sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.