kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
STERLIN
40,6644
BITCOIN
$62.641
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Derby County’de Wayne Rooney istifa etti

Derby County’de Wayne Rooney istifa etti
25.06.2022
0
A+
A-

İngiltere Championship’e veda eden Derby County’de teknik direktör Wayne Rooney istifa kararı aldı. Manchester United ve İngiltere efsanesi Rooney kulüp yöneticileriyle yaptığı görüşmelerin ardından Derby County takımdan ayrılma kararı aldı.

Yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren ve küme düşen Derby County son yaprak dökümü Rooney ile yaşandı.

EKONOMİK SIKINTILAR VE PUAN SİLME

Büyük borçlanmalar nedeniyle ödemelerini gerçekleştiremeyen Derby County, bu sezon toplam 21 puan silme cezası aldı. 21 puanın 12’si İngiltere alt liglerinin yönetim organı EFL’nin kulüp yönetimine dahil olması nedeniyle gerçekleşirken mali hesaplardaki sorunlar, 9 puanlık kayba sebep oldu. Mevcut yönetimin sorunlara çözüm bulamaması ve krizin derinleşmesinin ardından kulüp satışa çıkartılsa da yeni bir alıcı henüz bulunamadı.

Ocak 2021’de Teknik Direktör olarak takımın başına getirilen ve geçtiğimiz sezon son ana kadar ligde kalma yarışı yarışı veren ancak başarılı olamayan Wayne Rooney, istifa kararının ardından şu açıklamaları yaptı:

‘KARARIMI DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTILAR’

“Yaz boyunca Derby County’nin mülkiyetiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettim. Bugün kulüpten ayrılma zamanımın geldiğine dair kararımı bildirmek için yöneticilerle görüştüm. Adil olmak gerekirse, kararımı değiştirmek için çok uğraştılar ama kararımı verdim. Kulüpte geçirdiğim zaman, hem inişli çıkışlı, hem de inişli çıkışlı duygularla dolu bir hız treni oldu, ancak bu mücadeleden keyif aldığımı söylemeliyim. Kişisel olarak, kulübün şimdi taze enerjiye sahip ve son on sekiz ayda meydana gelen olaylardan etkilenmeyen biri tarafından yönetilmesi gerektiğini hissediyorum.”

‘SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIM’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.