kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
STERLIN
40,9207
BITCOIN
$70.187
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Novak Djokovic’in Avustralya vizesi iptal edildi, aşı karşıtı tenisçi gözetim altında tutuluyor

Novak Djokovic’in Avustralya vizesi iptal edildi, aşı karşıtı tenisçi gözetim altında tutuluyor
06.01.2022
0
A+
A-

Dünya sıralamasında bir numarada bulunan aşı karşıtı tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya’ya giriş vizesi iptal edildi.

Melbourne Havaalanı’nda sekiz saat bekletildikten sonra gözetim merkezi olarak kullanılan bir otele götürülen Djokoviç’in avukatları karara itiraz başvurusu yaptı.Pazartesi günü görülecek davada Djokovic’in sınır dışı edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

Djokovic’in aşısız olmasına rağmen Avustralya Açık Turnuvası’na katılabilmesi için bir istisna tanınmış fakat bu karar ülkede tepkiye neden olmuştu.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Djokovic’in ülkeye girişinde özel bir muameleye tabi tutulmayacağını söyledi.

Nadal: Kendi kararını vermekte özgür ama her kararın sonuçları var

Djokovic’in en büyük rakiplerinden İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Avustralyalıların bu olaya tepki göstermelerinin “çok normal olduğunu” söyledi.Avustralya Açık Tenis Turnuvası için Melbourne’da olan Nadal, “Eğer aşılıysanız Avustralya Açık’ta oynayabilirsiniz. İki yıl boyunca o kadar çok insan öldükten sonra sanırım pandemiyi bitirmenin tek yolu aşılar.” dedi.

Djokovic’in Avustralya’ya girişi engellendiği için “üzüldüğünü” belirten Nadal, bir yandan da rakibinin aşılanmadığı için bu tip zorluklarla karşılaşabileceğinin farkında olduğunu da söyledi:

“Djokovic bu kararı kendisi verdi. Herkes kendi kararlarını almakta özgür ancak bu kararların sonuçları olacaktır.”

Otele götürüldü

Djokovic, Çarşamba günü uçakla Dubai’den Melbourne’e gitti.

Ancak yetkililer havaalanında, Djokovic’in ülkeye giriş şartlarını yerine getirmediğini belirterek ünlü tenişsçinin vizesinin iptal edildiğini ve sınır dışı edileceğini duyurdu.Fakat mahkeme, Sırp tenis şampiyonunun sınır dışı kararını duruşmanın yapılacağı Pazartesi gününe kadar erteledi. Avustralya Açık Tenis Turnuvası, 17 Ocak’ta başlayacak.

Yabancıların Avustralya’ya girişinde iki kez aşı yaptırmış olma koşulu aranıyor.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın organizatörleri Djokovic’e aşı muafiyetinin Avustralya Tenis Federasyonu ve Victoria eyaleti yetkilileri tarafından verildiğini açıklamış ve Sırp tenisçiye ayrıcalık yapılmadığını öne sürmüştü.Bu karar Covid vakalarının yeniden artış göstermeye başladığı ve 16 yaşından büyüklerin yüzde 90’ından fazlasının iki doz aşı yaptırdığı ülkede tepkiye neden oldu.

Avustralya’da ağır Covid kısıtlamaları uygulanıyor. Bazı durumlarda eyaletler arasında seyahatlere bile izin verilmiyor.

Sırbistan Başbakanı Vucic: Tüm ülke Djokovic’in arkasında

Öte yandan Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, Djokovic’in kötü muameleye maruz kaldığını öne sürerek ”Tüm Sırbistan Djokovic’in arkasında” dedi.

Djokovic’in tutulduğu otelin önünde de tenisçinin destekçileri bir eylem yaptı. Jelena adlı bir Sırp kadın BBC’ye ”Bu uluslararası bir skandal. Bütün dünyanın gözü burada” dedi.

Djokovic’in babası Srdjan Djokovic oğlunun Melbourne havalimanında kapısında polislerin beklediği bir odada tutulduğunu belirterek ”Bu sadece Novak için değil tüm dünya için verilen bir mücadele” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.