kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3362
EURO
35,1790
STERLIN
41,1204
BITCOIN
$66.461
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Görme engelli milli futbolcu, kardeşinin sesiyle gol kralı oldu

Görme engelli milli futbolcu, kardeşinin sesiyle gol kralı oldu
03.12.2021
0
A+
A-

Görme engelli milli futbolcu Hasan Şatay, saha kenarından oyunculara sesli yönlendirme yapan kardeşi Yusuf Şatay’ın desteğiyle gol kralı olurken takımını da şampiyonluğa taşıdı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 4 yaşında görme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Şatay, futbolla 2012’de tanıştı. “Görmeden nasıl futbol oynanır?” diyenlere inat “zilli topla” yeteneğini sahaya yansıtan Şatay, kısa sürede İzmir Çağdaş Görmeyenler takımının yıldızı oldu.

Golleriyle takımı üçüncü ligden birinci lige taşıyan Şatay, bu ligde gol kralı olarak Görme Engelliler Milli Takımı’na seçildi.

2015’de İngiltere’de düzenlenen Görme Engelliler Avrupa Şampiyonasında milli takımla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Şatay’ın en büyük destekçisi ise kardeşi Yusuf Şatay oldu.

Ağabeyinin futbolla tanıştığı yıllardan itibaren onu antrenmanlara götüren, kramponlarını taşıyan Yusuf, 2015’den itibaren de takımın kale arkası yönlendiriciliğini yapıyor.

Sadece ağabeyinin değil diğer takım arkadaşlarının da sahada gözü olan Yusuf Şatay’ın desteğiyle İzmir Çağdaş Görmeyenler takımı, bu yıl Futbol B1 Deplasmanlı Sesi Görenler Futbol 1. Ligi’nde şampiyon olurken abisi de gol krallığı tacını tekrar giydi.

“HEDEFİM KAFAYLA GOL ATMAK”

Hasan Şatay, AA muhabirine kardeşiyle normal abi-kardeş ilişkisinden çok ötede olduklarını ifade etti.

“Kardeşim diye demiyorum Türkiye’nin en iyi yönlendiricisi Yusuf’tur” diye konuşan Şatay, “Sadece yönlendiricilik yapmıyor. Bize antrenörlük de yapıyor. Aslında Yusuf’un emekleri çok büyük. Dışarıda malzemecimiz, saha içinde yönlendiricimiz oluyor. Elimiz, ayağımız ve en önemlisi gözümüz oluyor.” diye konuştu.

Takımlarında 1 kaleci ve 4 futbolcunun bulunduğuna dikkati çeken Şatay, kalecilerin görme engelli olmadığını, ayrıca saha kenarında ve kale arkasında da birer yönlendirici bulunduğunu ifade etti.

Sahada Yusuf’un kendisini evde ise kendisinin kardeşini yönlendirdiğini anlatan Şatay, “Aramızdan su sızmaz. Allah bozmasın.” dedi. Görme engelli futbolculuğun bir meslek olması gerektiğinin altını çizen Şatay, bu şekilde daha hızlı mesafe katedebileceklerini aktardı.

Geleceğe yönelik hedeflerinden de bahseden Şatay, şunları kaydetti:

“2024 Paralimpik Oyunlarında şampiyonluk en büyük hedefimiz. Kariyerim bitmeden bunu yakalamak istiyorum. Saha içinde de kafayla topa vurmak çok zor. Çünkü top havadayken çok ses çıkarmıyor. Zamanlaması da çok zor. Saha içindeki en büyük hedefim de kafayla gol atmak.”

Amatör ruhla yapılan bu spora verilen desteklerin de amatör seviyede olduğunu ifade eden Şatay, “Çok az malzeme buluyoruz. Profesyonel topçunun binde 1’ini kazanıyor olsak çok çok daha güzel olur. Ben çalıştığım yerden akşam çıkınca idman yapıyorum. Diğer takım arkadaşlarım 17.30-18.00 gibi çıkıyor ve antrenman bile yapamıyor. Ben milli futbolcu olduğum için biraz daha rahatım.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.