kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
STERLIN
40,9430
BITCOIN
$70.357
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

NBA’de George Floyd vakası: “Nefes alamıyorum” dedi, elektrik vererek gözaltına aldılar

NBA’de George Floyd vakası: “Nefes alamıyorum” dedi, elektrik vererek gözaltına aldılar
28.08.2021
0
A+
A-

ABD’nin Los Angeles kentinde bir polis memuru New Orleans Pelicans pivotu Jaxson Hayes’in boğazına diziyle bastırırken, bir başka polis memurunun NBA oyuncusuna şok tabancasıyla elektrik verdiği görüldü. Olay sırasında Hayes’in “Nefes alamıyorum” dediği duyuluyor.

Associated Press’in aktardığına göre polis, 28 Temmuz’da Hayes’in kız arkadaşının kuzeninin ihbarı sonrası NBA oyuncusunun evine gitti. Kadın, kuzeninin kendisine Hayes’in bağırdığını, şiddet uygulamaya başladığını ve korktuğunu belirten mesajlar attığını ifade etti.

Üzerinde silah olmadığı belirtilen Hayes, kendisine “evine giremezsin” diyen polislerle tartışmaya başladı. Polis, daha sonra kendisini gözaltına almaya çalışırken Hayes’in “emirlere uymadığı” belirtildi. Hayes, daha sonra “tutuklamaya direnme” sebebiyle gözaltına alınmış ve hastanede vücudunda “ufak yaralanmalar” görülmüştü.

Polis kamerası kayıtlarında Hayes’in polisi ittikten sonra yere düşürüldüğü ve memurun diziyle boynuna bastırdığı görülüyor. Hayes birkaç defa, “nefes alamıyorum” dedikten sonra partneri polise, “dizini kaldırmasını” söylüyor. Memurun bu uyarıdan sonra Hayes’in kafasını serbest bıraktığı görülüyor. Görüntüler, geçen sene Minneapolis’te Derek Chauvin’in diziyle boynuna bastırarak George Floyd’u öldürmesiyle kıyaslandı. Floyd’un son sözleri olan “Nefes alamıyorum”, ülkedeki polis şiddeti ve sistematik ırkçılık karşıtı eylemlerin sloganı haline gelmişti.

Diğer polis memurunun da çıkan kavgada Hayes’e defalarca elektro şok verdiği, basketbolcu durduktan sonra da devam ettiği görülüyor.

Los Angeles polisinin polis şiddeti ile ilgili departmanı, görüntüleri incelemeye başladıklarını bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.