kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.157
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
20°C
LONDRA
20°C
Açık
Pazartesi Açık
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Colin Kazım, ırkçılıktan şikayetçi

Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Corinthians’ta forma giyen Türk oyuncu Colin Kazım Richards, İngiltere’de siyahi olmaktan çok Türk olduğu için ırkçılığa maruz kaldığını belirtti.

Colin Kazım, ırkçılıktan şikayetçi
03.03.2017
0
A+
A-

 

Colin Kazım Richards

Brezilya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Corinthians’ta forma giyen Türk oyuncu Colin Kazım Richards, İngiltere‘de siyahi olmaktan çok Türk olduğu için ırkçılığa maruz kaldığını belirtti.
Kariyerini Brezilya‘da sürdüren 30 yaşındaki oyuncu, İngiliz basınına verdiği demeçte, kendisini her zaman Türk hissettiğini aktardı.

Türk okuluna gittiğini, annesi ve anneannesi ile Türkçe konuştuğunu kaydeden Colin Kazım, “Her zaman kendimi Türk hissettim. Karayipler ve Türk ev ortamlarında yetiştim. Hiçbir zaman balık ve patates kızartması yiyerek büyümedim. Annem, Türk ve Hint yemekleri yaptı. Ailece İngiliz olmaktan oldukça uzaktık.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’ye saygı duyduğunu vurgulayan deneyimli oyuncu, “Anneme ve babama bir şey vermediler ama bize bir platform sundular. Bundan sonra da ebeveynlerim bu platformdan neler yapabileceklerine baktılar. İngiltere‘de siyahi olmaktan çok Türk olduğum için ırkçılığa maruz kalıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Colin Kazım, Türkiye‘de kendini kabul ettirmekle ilgili hiçbir zaman sorun yaşamadığını ve Türk Milli Takımı forması giydiğinde insanların kendisini çok sevdiğini kaydetti.

Kendisine gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirten milli futbolcu, “Farklı bir sevgiydi. Böyle bir ülke için oynamak sizi ağlatıyor.” açıklamasını yaptı.

Anne ve babasının kendisine karşı sabırlı olduğunu paylaşan Colin Kazım, bu sayede hayatta başarıyı yakaladığını ancak birçok kuzeni ve arkadaşının ya hapiste bulunduğunu ya da hayatını kaybettiğini belirtti.

Aralarında Galatasaray ve Fenerbahçe‘nin de yer aldığı 13 takımda forma giyen Colin Kazım, milli takımda 37 maça çıktı. Hücum oyuncusu, TürkiyeYunanistan ve İskoçya’da şampiyonluk sevinci yaşadı. (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.