kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
STERLIN
40,7108
BITCOIN
$64.163
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
9°C
LONDRA
9°C
Parçalı az bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

MI6, James Bond imajını kırmak istiyor

İngiltere’nin dış istihbarat servisi MI6’nın, James Bond imajının olumsuz etkilerini kırmak üzere siyahi ve Asyalı İngiliz vatandaşlarını da kadrosuna katmak için çalışma başlatacağı bildirildi.

MI6, James Bond imajını kırmak istiyor
03.03.2017
0
A+
A-

 

İngiltere‘nin dış istihbarat servisi MI6’nın, James Bond imajının olumsuz etkilerini kırmak üzere siyahi ve Asyalı İngiliz vatandaşlarını da kadrosuna katmak için çalışma başlatacağı bildirildi.

The Guardian gazetesine konuşan MI6 Başkanı Alex Younger, İngiliz gizli servisinin “gösterişli ve elit” imajını değiştirmek istediklerini söyledi.
“İnsanlara ulaşıp bize katılmayı isteyip istemediklerini sormamız lazım. MI6’e katılmayı aklından geçirmemiş insanlara ulaşmak zorundayız.” ifadelerini kullanan Younger, kurumun içinde yaşadığı toplumun yapısını yansıtacak bir çeşitliliği barındırması gerektiğini vurguladı.

Siyahi ve Asyalı İngiliz vatandaşlarının da kuruma katılması yönünde bilinçli bir gayret gösterileceğini anlatan Younger, “İngiltere’nin her köşesindeki her topluluk, statüsü veya geçmişi ne olursa olsun, burası için gereken özelliklere sahip olduğunu hissetmeli. İnsanların kendi kendilerini dışlamasına son vermeliyiz.” görüşünü dile getirdi.
JAMES BOND İŞE ALINMAZDI

MI6’nın insan kaynakları yetkilisi de gazeteye yaptığı açıklamada, kurumun “James Bondlar aramadığını” söyledi.
Gizli serviste çalışmak için iri yarı olmak veya iyi silah kullanmak gibi özellikler aranmadığını belirten yetkili, “Altı patlar kullanıyor olabilirler ama aradığımız bu değil. Daniel Craig tipinde insanlar ya da onun vücudu daha gelişkin versiyonlarını aradığımız sanılıyor. Craig’i MI6’da işe almazdık.” ifadelerini kullandı.

James Bond markasının İnigiliz gizli servisine duyulan ilgiyi artırdığını kabul eden yetkili, ancak bunun aynı zamanda pek çok insanı da ürküttüğünü ve servise başvurmalarının önüne geçtiğini söyledi.
Öte yandan MI6’nın gelecek hafta içinde yeni bir işe alım kampanyası başlatacağı ve kurumun önümüzdeki yıllarda 3’te 1 oranında büyümeyi öngördüğü bildirildi. Bu büyümeyle kurumun kadrosunun tarihindeki en yüksek sayı olacak 3 bin 500 çalışana ulaşması hedefleniyor. (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.