kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
STERLIN
40,5712
BITCOIN
$63.496
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Tatilde toplumumuzun ilk tercihi ‘memleket

Tatilde toplumumuzun ilk tercihi ‘memleket
04.08.2018
0
A+
A-

 

Londra Gazete’ye konuşan toplumumuz, tatil için memleketini tercih ettiğini söyledi. İngiltere’de uzun yıllar yaşayan ve tatil için fırsat bulduğu zaman memleketine gittiğini belirten toplumumuz, “Fırsat bulduğum zaman tatile gidiyorum. Tatil için ilk sırada memleketim yer alıyor. Memleket çekiyor” dedi.

YAZ aylarında tatil planı yapanların listesinde birinci sırada memleket yer alıyor. İngiltere’de yaşayan ve yıl boyunca çalışan insanlar, özellikle yaz dönemlerinde tatil fırsatı bulduğu zaman memleketine gitmeyi tercih ettiğini söyledi.

Yılda en az bir iki kere tatile gitme fırsatı bulduğunu belirten toplumumuz, İngiltere’de yaşamın ve çalışma hayatının stresinden uzaklaşmak amacıyla tatil ihtiyacı duyduğunu söyleyerek yılda en az mutlaka bir defa tatilini memleketlerinde geçirdiklerini ifade etti. Memleket topraklarına ve orada yaşayan ailelerine duydukları özlemi tatilde süresince giderdiklerini söyleyen toplumumuz, memleketleri yanı sıra diğer ülkeleri de tatil amacıyla ziyaret ettiklerini belirtti.

Herkesin yılda en az bir kez tatile duyduğu ihtiyaca değinen toplumumuzun memleket dışında tatil için diğer tercihleri ise İtalya, İsviçre, İspanya, Almanya, Avusturya gibi ülkeler.

Osman Hasanova

İngiltere’ye 6 yıl önce geldim. Aslen Bulgar vatandaşıyım. Memleketimi çok özlüyorum bu nedenle tatil için her fırsatta memleketim Bulgaristan’a gidiyorum. Bulgaristan dışında başka ülkelere de gitmek istiyorum özellikle Türkiye’ye gitmek orayı gezmek istiyorum. Daha önce bir kez Almanya’ya gitmiştim. Memleketim dışında gezmek istediğim birçok ülke var. Çalıştığım için her zaman vakit bulamıyorum ancak fırsat bulduğum zaman tatile gidiyorum. Bulgaristan çok güzel bir ülke herkese bir kez gitmesini tavsiye ederim. Ayrıca çok ucuz bir ülke, oradaki otellerde rahatlıkla kalınabilir.

Aynur Güzel

Her yıl tatile gidiyorum. Ben Türkiye’de doğup büyüdüm. Genellikle tatil için Türkiye’yi tercih ediyorum. Ailem orada olduğu için belki de bir özlem vardır. Sadece tek bir yerde kalmıyorum. Ben Adanalıyım. Adana’ya gidiyorum daha sonra Türkiye’nin birçok yerini gezmeye gidiyorum. İngiltere stresli bir memleket. Uzun yıllardır burada çalışıyorum, yaşıyorum. Yaz döneminde fırsat bulduğum zaman memleketime gitmek istiyorum. Sıcak zamanlarda köyde tatil yapmayı tercih ediyorum. Orası serin oluyor. Mersin de çok güzel, denize gidiyorum. Bu ülkenin stresinden kurtulma fırsatı buldukça Türkiye’ye gitmek istiyorum. Farklı yerler de görmek istiyorum fakat memleket ilk planda.

Erbay Buke

Tatilden bugün geldim. Kıbrıs’tan geldim. Memleket her zaman çekiyor. Kendi yerimiz gibisi yok. 40 sene burada kalıp yine de memleketini özleyen insanlar var. Ben burada 2-3 yıldır kalıyorum. Her 5-6 ayda bir Kıbrıs’a gidiyorum. Kıbrıs haricinde Türkiye’ye de gidiyorum bazı zamanlar. Türkiye tatil için güzel bir ülke, Türkiye’nin her yerine gittim. Ama yine de memleketim Kıbrıs’ın yeri ayrı çünkü orada ailem var, Doğduğum büyüdüğüm topraklar her zaman çekiyor. Kıbrıs’ın her yerini biliyorum, Güzelyurtlu olduğum için en fazla Güzelyurt’u seviyorum. Kıbrıs’ın her yeri çok güzel. Tatil için en güzel ülkelerden birisi. Özellikle benim için ailem orada olduğu için ve doğduğum büyüdüğüm topraklar olduğu için her zaman zaman ilk sırada yer alıyor. Kıbrıs’tan yeni geldim ve şimdiden 4 ay sonra yeniden gitmek için plan yapıyorum.

Döndü Gülseven

Genellikle her sene tatile gidiyorum ancak bu sene henüz gidemedim. Ben Adanalıyım, eşim Kıbrıslı bu nedenle en fazla Adana, Kıbrıs ve Ankara tatilini tercih ediyoruz. Memleket, ailenin olduğu bölgeler her zaman ilk sırada. Tatil için Kıbrıs çok şahane bir yer. Denizi, havası çok güzel. Tatil için tercih edilebilecek en güzel yerlerden birisi. Herkese en az bir kez gitmesini tavsiye ediyorum. Bu yıl henüz tatile gidemedim fakat fırsat bulduğum zaman tatile gitmek istiyorum. Tatil her insanın ihtiyacı. Tatil fırsatımı genellikle memleketimde değerlendiriyorum.

Laika Hüsein

Çok sıklıkla tatile gidemiyorum, çünkü burada avukatlık okuyorum, pek fırsatım olmuyor. Ancak tatil fırsatı bulduğum zaman Kıbrıs’ı tercih ederim çünkü ailem orada, doğduğum büyüdüğüm yer orası. Bu nedenle Kıbrıs çekiyor. Tabi ki başka ülkelere tatile de gittim, farklı kültürler tanıma açısından güzel bir olanak, birçok ülke gezdim. Şimdiye kadar gittiğim ülkeler arasında Amerika’yı çok sevdim. Orada yaşamak, işimi orada kurmak istiyorum. Ancak tatil için genellikle Kıbrıs’a gitmeyi tercih ediyorum. Kıbrıs’a gittiğimiz zaman çocuklarımıza kültürümüzü tanıtma fırsatı da buluyoruz. Orada nasıl yaşadığımızı, memleketimizin nasıl bir yer olduğunu çocuklarımıza göstermemiz gerekir. Bu nedenle hem aile ziyareti hem de kültürümüzü tanıtmak için Kıbrıs’ı tercih ediyorum.

Handan Kara

Senede 3 kez tatile gidiyorum. Ben Kıbrıslıyım, memleket özlemi nedeniyle tatil için bazı zamanlar Kıbrıs’ı tercih etsem de başka ülkelere de gidiyorum. Şimdiye kadar tatil için İtalya, İspanya, Türkiye, Yunanistan, İsviçre gibi ülkelere gittim. En beğendiğim ülke İsviçre oldu. Oradaki dağlık, yeşillik alanlar çok güzeldi. Herkese İsviçre tatilini tavsiye ediyorum. Herkesin rahatlamak için tatile ihtiyacı var. Yılda en az bir kez farklı ülkeleri ziyaret etmek gerekiyor. Ben de fırsat buldukça tatile gidiyorum.

Cemaliye Osman

Sıklıkla tatile gidiyorum. Tatil için en sevdiğim ülkeler Türkiye ve İtalya. Bu yıl içinde 3 kez tatile gittim ve her fırsatta gidiyorum. Ancak Kıbrıslı olduğum için fırsat bulduğum zaman Kıbrıs’a da gidiyorum. Denizi çok sevdiğim için Kıbrıs ilk tercihim ve bunun yanı sıra doğduğum topraklar olduğu için yeri ayrı. Bu nedenle memlekete hemen hemen her yıl gidiyorum. Ancak o pek tatil sayılmıyor benim için. Kıbrıs’ta en fazla Girne bölgesini seviyorum. Her yıl tatile kesinlikle gidiyorum, bu yıl Türkiye ve Kıbrıs’a gittim. Tatil için İtalya ve Türkiye benim için en güzel yerlerden birisi. Şimdiye kadar bunlar dışında birçok ülkeye gittim. Ancak her yıl yine de bir kez Kıbrıs’a gitmek istiyorum.

Yaşar Özekmekçi

Tatil için en fazla Kıbrıs’ı tercih ediyorum. Ben Kıbrıslıyım. Tatilin en güzeli Akdeniz bölgelerinde olur. Akdeniz’in en güzel yerlerinden birisi ise Kıbrıs. Memleketten güzeli yok. Türkiye’ye de sıklıkla gidiyorum. Alanya, Antalya, Bodrum çok güzel. Avrupa ülkelerine de gittim. Genellikle otelde kalmayı tercih ediyorum. Memleketin durumu pek iyiye gitmese de, tatil için ilk sırada. Herkese gitmesini tavsiye ediyorum.

Hüseyin Avcıerler

Sıklıkla tatile gidiyorum. Senede 2 kez gitmeye çalışıyorum. Türkiye ve Kıbrıs tatili benim için ilk sırada. Kıbrıslıyım memlekete her sene mutlaka gitmek istiyorum, doğduğumuz büyüdüğümüz yer sonuçta. Bu yılın Ekim ayında yine Kıbrıs’a gidiyorum. En güzel bölge Karpaz, orada tatil yapmayı seviyorum. Avrupa ülkelerinde de gittim şimdiye kadar en beğendiğim ülke Avusturya. Herkese gitmesini tavsiye ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.