kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
STERLIN
40,9101
BITCOIN
$66.242
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Akıncı: Hedef Ekim’de 5’li zirve

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hedef 5’li zirvedir ve bu zirvenin çok uzak bir tarihe ertelenmemesi gerekir. Tercihen ekimde de bu 5’liyi zirveyi gerçekleştirmemiz gerekir. Bizim anlayışımız budur” dedi.

Akıncı: Hedef Ekim’de 5’li zirve
09.09.2016
0
A+
A-
Geleneksel Tatlısu Harnup Festivali'nde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunu ile ilgili son gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Geleneksel Tatlısu Harnup Festivali’nde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorunu ile ilgili son gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

New York’ta 26 Eylül’de yapılacak 3’lü zirvede temel hedefin, 5’li bir konferansa doğru yol almak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hedef 5’li zirvedir ve bu zirvenin çok uzak bir tarihe ertelenmemesi gerekir. Tercihen ekimde de bu 5’liyi zirveyi gerçekleştirmemiz gerekir. Bizim anlayışımız budur” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 48 yıldır süren müzakerelerde gelinen aşama dikkate alındığında, çözümsüzlüğün artık 8 ay bile sürmemesi gerektiğini söyledi.

Tatlısu Belediyesi’nin 11’incisini düzenlediği Uluslararası Harnup Festivali dün akşam, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katıldığı törenle başladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta iki toplumun huzur içinde yaşamasının, barışın nimetlerini paylaşmasının hedef olması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, hiçbir sorunun ilanihaye süremeyeceğine dikkat çekerek, “Günü gelir, şu ya da bu nedenle yıllar önce yaratılmış olan sorunlar artık çözüm kıvamına gelir. Kıbrıs sorunu da nice yıllardır çözümsüzdür. 48 yıldır müzakereler sürmektedir. Bir 48 yıl daha müzakerelerin, hatta yılı bırakınız, 8 ay daha bile bu müzakerelerin sürmemesi gerekir” diye konuştu.

2016 yılı sonuna kadar çözümün gerçekleştirilmesi için, herkesin gerekli katkıyı yapması gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk halkının bu yönde samimiyetle uğraş verdiğini söyledi.
“Sizlerin seçtiği, sizlerin bağrınızdan çıkan bir kardeşiniz olarak tüm iyi niyetimizle elbette haklarımızı sonuna kadar savunarak bir çözüm için uğraşımızı yürütmekteyiz” diye konuşan Akıncı, sürecin Türkiye ile de çok yakın bir ilişki ve diyalog içerisinde yürütüldüğünü vurguladı.

“ADİL OLACAĞIZ AMA ADALET DE BEKLEYECEĞİZ”

“Hayatta tek taraflı bir şey olmaz. Çözüm de iki taraflıdır. Karşılıklı uzlaşma, adalet anlayışı bunu gerektirir. Kuracağımız düzen bir kere daha bozulmasın diye bunun sağlanması şarttır” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle konuştu:

“Aynı tavrı ve yaklaşımı, gerçekçi ve makul bir yaklaşımı umarım güneyden de görürüz. Çünkü biz o çizgide olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kendi haklarımızı sonuna kadar korurken, elbette ki diğer toplumun da haklarını göz ardı etmeyeceğiz.”

Türkiye’nin çözüm sürecine yaptığı destek ve katkı kadar Yunanistan’ın da aynı desteği göstermesinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, çözüm süreci açısından 26 Eylül’de BM Genel Sekreteri ile New York’ta yapılacak üçlü görüşmenin önemli olduğunu anımsattı. (KıbrısHaber.com)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.